Slankekur – er det mon den rette strategi til et vægttab?

Jeg er på … kuren. Slankekur?

Den absolut eneste kur der virker – er ikke en kur.

Vi bliver bombarderet med dem alle vegne – den ene kur efter den anden. Men hvad skal vi overhovedet gå efter? Hvad virker bedst?

Hørt i håndbold hallen: “Det er hårdt at være på kur” da han ser en anden komme gående ind med en pita kebab i hånden, mens han siger; “Jeg er på 8 timers kuren, så jeg har 9 minutter tilbage at spise i.” Den næste udbryder: “Jeg er på stenalder kuren”.

Og så ka’ Anja ikke holde sin kæft: “Jeg er på – jeg lever livet kuren”! Hvor kommentaren bare er: “Hvis jeg var lige så aktiv som dig, så kunne jeg nok også godt det”.

Lige så aktiv som dig? Hvorfor er det vi skal smide ansvaret fra os? Hvordan er mit aktivitetsniveau = med jeg ikke behøver nogen kur? Kunne det være fordi, jeg mere eller mindre spiser efter min krops signaler? Faktisk så har han jo fat i noget af det helt rigtige, jeg tror bare ikke han selv var klar over det. For ja, lige præcis fordi jeg spiser efter min krops behov, behøver jeg ikke nogen slankekurer. Så hvis de også bare spiste efter deres kroppes behov, behøvede de hverken 9 timers kuren, stenalderkost eller nogen som helst anden kur.

Fuld credit til tomsen.dk for en fantastisk animation

Da jeg hørte de kommentarer om kur, var jeg faktisk bare vildt lettet over, at hele den stressede tid med kurer og diæter i mit liv definitivt er ovre! Hvem fanden gider at leve efter regler og bokse? Hvad er det sexede og det livsnydende i det?

“Spis med måde og fornuft – lyt til din krops signaler og behov” kuren.

Jeg kan godt forstå det er forvirrende – damn jeg har squ selv været der! Vi bliver bombarderet med den ene kur efter den anden. Jeg forstår faktisk ikke, hvordan de kan blive ved med at finde på flere. Det skræmmende er, at det eneste det handler om, er at tjene penge. Vi ved der er et kæmpe marked for lette løsninger og quick fixes, så selvfølgelig gør forretningesmenneskerne (ka’ man overhovedet sige det ? , men altså jeg vil ikke køns diskriminere ved at sige forretningsmænd) alt hvad de kan for at tjene penge på et stigende behov.

Fuld credit til tomsen.dk for en fantastisk animation

Fællesnævneren = kalorieunderskud

Hvis vi kigger nærmere på alle disse slankekure og diæter er det eneste de har tilfælles et kalorie underskud. Det er fløjtende ligegyldigt om det er LCHF (low carb, high fat), 5-2 kuren, keto eller hvad pokker det nu måtte være. Den eneste måde du kan tabe dig på, er ved at indtage færre kalorier end du forbrænder. Det er squ bare ikke så sexet vel? Det fanger lige som ikke rigtig, fordi der som sådan ikke er noget konkret at gå efter.

Intuitiv spisning

Det er egentlig rimelig simpelt. Alt med måde, spis efter din sult/mæthedsfornemmelse og undgå at gøre specifikke madvarer forbudte. Men det er bare ikke særlig nemt. Det er svært at implementere og det kræver rigtig meget øvelse. Det handler om, at gå ind og kigge på dine vaner og oftest arbejde med din opfattelse af slankemad, sundhed osv.

Fuld credit til tomsen.dk for en fantastisk animation

“Jamen jeg ved jo godt hvad jeg skal”. “Jeg skal bare lige igang med … {indsæt selv din kur} for den ved jeg jo virker”. Hvad betyder virker? At du taber dig af den? Ja højst sandsynlig for du vil ligge i et kalorieunderskud. Men hvis den virkede før, hvorfor skal du så igang igen? Noget der virker, er vel først noget der virker når det ikke kræver du skal starte forfra igen?

Hvis du lavede et forsøg i skolen, der startede med at have en positiv virkning, men udviklede sig til at vende tilbage til udgangspunktet og du hermed skulle starte forfra. Ville du så sige at det virkede? Ville det være en succes kriterie for dig? Næh ikke rigtig vel. Jeg ville i hvert fald gå efter en anden metode, der forhåbentlig ville betyde jeg ikke skulle starte forfra. Så kan du selvfølgelig prøve en anden kur. Men jeg garanterer dig for, at uanset hvor mange kurer du prøver af, så bli’r resultatet det samme som den første.

Når du er klar til at slippe idéen om, at det er en kur der skal hjælpe dit vægttab. Så er jeg klar til at gå ind og hjælpe dig med at arbejde på dine vaner og din livsstil ??vanecoaching. Du vil opleve, at selv nogle meget simple værktøjer kan gøre en kæmpe forskel for dig .

Populære blogindlæg

Indlæg

Efterlad en kommentar





Anja Thy, profil billede

Anja Thy

Jeg er en jysk pige med begge ben plantet i jorden. Jeg er en jordnær person, med masser af livsglæde, positivitet og generelt en livsnyder. Jeg elsker at have mange bolde i luften og nyder alle aspekter af mit arbejde. Jeg brænder for, at hjælpe andre mennesker, med en sundere livsstil. Både fysisk såvel som mentalt.

Bootcamps

Bootcamp

Kvaliteten fra personlig træning og holdånden fra holdsport. Team spirit, masser af grin og sjove øjeblikke. Træningskammerater for livet❤