Endags biltur på Gran Canaria

Køretur fra Maspalomas

Endags biltur på Gran Canaria i egen bil.

Læs med på vores tur gennem Gran Canaria i egen bil. Der er rig mulighed for, at få masser af inspiration til din egen tur. Eller bare læse med og nyde vores oplevelser.

Vi er blevet ret fan af, at leje vores egen bil og køre rundt når vi er på ferie. Tilbage i min barndom har jeg ellers mest været vant til, at tage på de guidede turer. I ved, dem der i store busser, en stor gruppe mennesker og en fælles guide. Det har nu også været meget fint, du får jo en masse ekstra at vide gennem guiden, men i din egen bil er du selv herre over tempo og seværdigheder. Og det er en frihed vi er blevet fan af!

Holiday cars

Vi havde på forhånd været inde på Holiday cars, for at leje en bil. Det er lidt ligesom Momondo – den søger blandt alle de lokale udlejningsfirmaer og finder den billigste. Vi lejer altid bare den mindste størrelse bil – for 9/10 gange bliver du alligevel opgraderet til en større bil, helt gratis.

Planlagt rute

Vi havde på forhånd planlagt en rute. Både ud fra vores egen research og lidt tips fra guiden på hotellet. Jeg synes lidt der manglede en god guide på google, så derfor tænkte jeg, at jeg ville skrive lidt om vores biltur i detaljer, som andre på Gran Canaria forhåbentlig kan få glæde af?. Vi valgte at ligge fokus på bjergene og den østlige del af ø’en, da det ville være helt umuligt at kunne nå hele vejen rundt på én dag.

Maspalomas

Vi boede i Maspalomas og startede derfor vores tur her. Bor du et andet sted på øen, kan du jo springe på turen derfra hvor det passer bedst og så følge den rundt derfra. Jeg har prøvet, at tegne vores tur ind på kortet over Gran Canaria ovenfor og håber det kan give et lidt bedre overblik over ruten.

Vi startede med at køre op mod bjergene, mod Arteara og Fataga. Det er en vildt flot og hyggelig tur op til bjergene. Du har en (næsten) konstant smuk udsigt nedover havet, kun gemt under nogle af de vilde sving på vejene. Du er omringet af den flotte natur med kaktusser, palmer, de røde klippevægge og blomster. Det er ren idyl. På vores vej mod Roque Noblo kørte vi igennem den søde og charmerende by og valgte at holde ind.

Tunte: – Villa de San Bartolomé de Tirajana.

Det er en lille, hyggelig og charmerende by, med små snørklede gader og gamle facader og bygninger. Der er en ældre katolsk bydel, med små gader og stræder og en fantastisk udsigt udover landskabet. Når du alligevel kører igennem på vej op i bjergene er det perfekt som et lille pit-stop.

Jeg nåede lige at få et glimt af lidt af deres historie. Det var her den sidste kamp for den katolske kirke fandt sted, inden de til sidste måtte overgive sig til det gran canariske parlament.

Et tip til de tissetrængende

Et lille tip, hvis du er lige så tissetrængende som mig. Ét af mine største problematikker når vi er rundt på tur, er at jeg har en virkelig dårlig blære, og når jeg skal tisse, så skal jeg virkelig tisse. Det er derfor altid vigtigt lige at undersøge om der er et toilet i nærheden. Midt i byen er det lokale politi kontor, derinde er der toiletter frit tilgængeligt – tror jeg i hvert fald 😉 Altså jeg gik bare derind, og det var der flere andre der også gjorde.

Den gamle vandmølle

Roque Noblo

Vi kørte videre op mod det andet højeste punkt på Gran Canaria – Roque Noblo. Der var desværre meget overskyet denne dag, så vi kunne mildest talt stort set ikke se noget af udsigten overhovedet. Billederne her er derfor ikke mine egne, men nogen jeg har “lånt” fra google, så jeg kunne vise jer lidt derfra. Noblo klippen er et naturmonument med historisk betydning, som man finder i Tejeda. Den anses for at være verdens største naturlige sten. Den rager med sine 80 meter opover sin bund og ligger 1813m over havets overflade. Den er af vulkansk oprindelse.

Pico de las Nieves

Efter vi forgæves havde prøvet at nyde udsigten og klippen, kørte vi videre op af de snørklede veje mod det højeste punkt på Gran Canaria; Pico de las Nieves, 1949m over havets overflade. Her blev vi også ramt af alle de mange skyer og havde svært ved at se særlig meget. Vi fik dog et lille glimt af udsigten, og naturen. Herfra kan du se store uddrag af øens natur der er blevet en del af UNESCO. Der er udsigt udover vulkanske klippespidser og skove og natur. På en hel skyfri dag, kan du også se over til vulkanen; Teide på Tenerife.

Det tager noget længere tid at køre rundt i bjergene end man måske lige forestiller sig. Vejene er meget snørklede, så din gennemsnitsfart er maks 40km/t. Vi havde egentlig planlagt at køre direkte op nord på mod Arucas for at spise frokost, men da klokken var blevet over middag, valgte vi i stedet, at køre ud mod byen Telde for at få frokost ved kysten.

La Garita

Vi endte i en lille by ved stranden, hvor vi fandt nogle små italiensk café’er. Det virkede meget lokalt, og det var der rigtig meget charme over. Her stod den på pizza og smoothies i solen. Efter mange skyer i bjergene og et par timer, mest i bil, var det meget tiltrængt bare at sidde og mærke solens varme og nyde en iskold og frisk smoothie. Smoothies kan generelt godt anbefales hernede. De 5-6 stykker jeg har fået denne uge, har alle været frisk lavet, på frisk frugt og ikke bare en eller anden kedelig juice, halvt blandet op med vand. Vi gik en lille tur langs stranden inden vi igen fortsatte vores eventyr.

Caldera de Bandama

Efterfølgende kørte vi op til det imponerende vulkankrater; Caldera de Bandama. Det er et kæmpe vulkankrater, på 1km i diameter. Det er helt urealistisk at tænke på, at der engang har været en vulkan der. De fleste kører til Pico de Bandama, der er det højeste punkt på vulkanen, for at beundre det panoramisk skue udover øen. Men der er også mulighed for en spændende tur langs kanten af krateret eller gå på opdagelse nede i selve krateret blandt palmetræer, olivenlunde og eksotiske planter. Vi valgte dog at køre videre for at nå så meget som muligt den dag.

Jardin

Inden vi kørte helt mod vest, kørte vi forbi denne offentlige, botaniske have. Det er egentlig bare en offentlig park, det koster ikke noget at komme ind. Der er heller ingen caféer eller boder derinde, men til gengæld en masse flot natur og så er den kæmpe stor. Vi brugte i hvert fald en time på at gå rundt derinde og nyde naturen og stilheden. Haven er på omkring 10 hektar med et særligt fokus på de plantearter, som er hjemmehørende på De Kanariske Øer. Dertil kommer en større afdeling for ‘importerede’ planter, buske og træer. På en ø, hvor man som turist oftest færdes på strande eller i byerne, er det et velkomment og frodigt afbræk. Et paradis for botanikere og naturelskere.

Arugas

Vi havde kigget på fire forskellige byer oppe nordvest, som vi alle havde hørt var et besøg værd. Vi kunne ikke nå rundt til dem alle sammen, vi valgte i stedet for to af dem ud. Vi kørte først til Arugas. Her viste det sig, at der var karneval og derfor live musik i gaderne og masser af udklædte mennesker. Vi følte os næsten helt forkerte i vores almindelige tøj. Det specielle ved Arugas, udover deres små hyggelige og charmerende gader, var deres store katedral; Iglesia de San Juan Baptista. Den rager op over landsbyen, og den massive mørke bygning står i stor kontrast til de farverige små huse. I kan gå på opdagelse i de charmerende gader og besøge det berømte romdestilleri. Ikke langt fra Arucas ligger det smukke naturområde Montaña de Arucas ved et frodigt vulkankrater.

Firgas

Efter en times tid i Arugas kørte vi videre op ad snoede bjergveje til denne charmerende perle, der er kendt som Villa de Agua på grund af sit naturlig mineralvand. Her er der rig mulighed for at opleve et kunstigt vandfald, der løber ned igennem gaden, der er pyntet med farverige mosaikker, eller se den 400 år gamle vandmølle. Der er lavet mosaikker af alle de kanariske ø’er, der smukt pryder en af gaderne.

Middag i Las Palmas

Vi ville faktisk have spist aftensmad i Firgas, men synes ikke rigtig der var så mange restauranter der tiltalte os. Derfor valgte vi i stedet for, at køre til Las Palmas.

Vi er begyndt at bruge tripadvisor rigtig meget på vores ferie, specielt til restauranter. For mig, betyder det, at vi kan finde nogle lidt mere autentiske og lokale restauranter og ikke altid bare tage det første, det bedste. Jeg søgte derfor efter de bedste restauranter i Las Palmas, mens Søren kørte. På den måde, havde vi også et mere specifikt sted at køre efter i byen, så vi ikke endte med at køre forvirret rundt og ikke rigtig vidste hvor vi skulle parkere. Vi fandt et parkeringshus 100m fra restauranten. Et kæmpe shoppingcenter, mere eller mindre lige midt i down town. El Corte Inglés – Edificio 2, Av. José Mesa y López, 13, 35007 Las Palmas de Gran Canaria, Las Palmas, Spanien. Herfra kommer du ud til en masse shopping gader, og små gader med hyggelige restauranter. Den restaurant jeg havde fundet via tripadvisor viste sig desværre at være lukket, og mange af de omkring liggende restauranter åbnede først senere. Det er meget normalt, først at spise aftensmad efter kl. 20.00 hernede.

200 Gramos Burger & Beverage

Vi fandt i stedet for 200 Gramos Burger & Beverage. Jeg havde egentlig virkelig mest lyst til noget let, grøntsags- salat agtig, men det her var egentlig nok det bedste valg, af hvad der var åbent på nuværende tidspunkt. Det viste sig heldigvis, at jeg bestemt ikke blev skuffet. De serverede nogle vildt lækre burgere og lavede nogle virkelig velsmagende og friske juicer til.

Retur mod Maspalomas

Efter en lang dag fyldt med nye indtryk og oplevelser, vendte vi igen næsen mod Maspalomas. Vi ville faktisk have lejet bilen endnu en dag, så vi kunne køre helt over vest på til deres nationalpark, men den viste sig at være lukket søndag og mandag. Men hvis du er åben for billeje to dage i streg, tror jeg bestemt også, det er et besøg værd.

Generelt, er det vigtigt at huske på, at selvom øen ikke er særlig stor, så tager det alligevel længere tid at køre rundt end man lige regner med. Der er rigtig mange små snørklede veje, der gør at du på mange strækninger kun kan køre de her 40 km/t. Men det er altså også en del af oplevelsen og charmen at køre rundt i.

Jeg kan helt klart godt anbefale at leje en bil på Gran Canaria. Det er let at finde rundt, du kan downloade en offline google map og så guider den ganske udmærket. Jeg følte mig hverken usikker eller utryg på noget tidspunkt mens vi kørte rundt. Skriv endelig hvis du også tager på en biltur rundt på Gran Canaria og kom endelig med flere idéer til turen hvis du har nogen.

Du kan også læse mit andet indlæg omkring hele vores ferie på Gran Canaria. Her skriver jeg også meget mere om Maspalomas, Arguineguin og Puerto Rico. Læs indlægget her: Gran Canaria

Populære blogindlæg

Indlæg

3 Comments

 1. Anne den 27. august 2019 kl. 22:08

  Tusind tak for dit hint om Firgas???????????? Vi er på Gran Canaria og kørte derop – hvor er det fint og det var ikke et sted vi ellers ville have fundet ???? så mange tak ???? og iøvrigt en rigtig fin blog du har ???? De bedste hilsner Anne

 2. Tina den 17. november 2021 kl. 13:19

  Hej. Tak for tip til tur rundt på Gran Canaria. Vi kørte din anbefalede tur bortset fra Telde og Las Palma. Super tur med skønt bjerglandskab, Aloe Vera farm/butik, autentiske spanske byer og frodighed mod nord. Vi oplevede desværre ikke katedralen i Augas, da den var lukket. Byen også noget død, måske november eller spor efter corona. Kan varmt anbefale turen. Vi måtte droppe vulkanvandring. For mange parkeret biler, så kom tidlig(før 1100). Tak fra Tina

  • anja den 19. november 2021 kl. 15:43

   Ej hvor er det bare godt at høre, at det kunne bruges. Det lyder til i har haft en dejlig tur🥰🙏🏻

Efterlad en kommentar

Anja Thy, profil billede

Anja Thy

Jeg er en jysk pige med begge ben plantet i jorden. Jeg er en jordnær person, med masser af livsglæde, positivitet og generelt en livsnyder. Jeg elsker at have mange bolde i luften og nyder alle aspekter af mit arbejde. Jeg brænder for, at hjælpe andre mennesker, med en sundere livsstil. Både fysisk såvel som mentalt.