Nice, din rejseguide til Syd Frankrig

Nice – en charmerende by

En charmerende by i det sydfranske. Her bliver du mødt af små snoede og hyggelige gader i den gamle bydel, hvor der hver dag er marked og fyldt med små hyggelige restauranter. Hvis du kigger godt efter, møder du også små lokale restauranter der ikke er alt for turist agtige (jeg researcher altid på tripadvisor for lokale perler). Fantastisk arkitektur og luksuriøse områder, hvor der både er lækre restauranter og shopping muligheder. I Nice er der også rig mulighed for at udfordre din fysiske form, med byens mange trapper og bakker. 

Det azurblå hav ligger op til en dejlig dag ved stranden, det eneste minus er, at Nices smukke strande er sten strande. 

Kun en lille tog tur fra Nice, møder du også andre charmerende byer, der absolut er et besøg værd. Mod øst finder du det prestige fyldte Monaco der kun er en 40 min tog tur. Fortsætter du yderligere 12 min i tog, kommer du til en lille gemt, men helt fantastisk by; Menton.

Rejser du mod vest, er der mulighed for et besøg i Cannes, der nok mest er kendt, for deres filmfestival, men ellers også er en rigtig hyggelig by, med fantastiske strande, masser af shopping muligheder og charmerende bydele.

Guiden her, bærer præg af vores 6 dages rejse til Nice, hvor vi både oplevede byen, men også tog en 1-dagstur til Monaco og Menton og en 1-dagstur til Cannes

Nice

Som sagt en virkelig charmerende by og sammen med Barcelona og Milano er det én af mine yndlings byer i Europa. 

Airbnb

Når vi er på storbysferier, foretrækker vi oftest at leje gennem airbnb. På den måde, føler vi, at vi bor lidt tættere på de lokale og så er det rart med egen lejlighed. 

Vi havde lejet denne lejlighed (2 rooms zone Pietonne, Nice, center), der havde en helt fantastisk placering i Nice. En ganske fin lejlighed. Jeg tror dog ikke de bruger den til andet end, at leje den ud, så der er ikke meget fransk stemning over den. Men rigtig fin til prisen.

Vi havde tjekket ind og spist frokost på vores første dag da klokken var 15.00 og drog straks afsted på eventyr rundt i Nice. 

Old town Nice

Ligesom de fleste andre storbyer, møder du også i Nice, en virkelig skøn og charmerende gammel bydel. Her kan du gå rundt i de små snoede gader der emmer af stemning med en masse små butikker, museer, restauranter og caféer. De gamle bygninger og smalle gader, sætter en rigtig hyggelig stemning.

 

Her møder du hver dag (undtagen mandag), et marked Cours Saleya Market, med masser af friske råvarer og blomster. 

Cathédrale Sainte-Réparate 

Den smukke katedral finder du også inde i den gamle bydel. Den er opkaldt efter en 15-årlig pige der nægtede at opgive kristendommen. Det er den ældste katedral i Nice. Her finder du også Rossetti Square, som er en hyggelig lille plads med restauranter og masser af is boder. Lige rundt om hjørnet ligger Azzurro, som er kåret til Nice’s bedste is. De har en virkelig lækker is, men om den er bedre end mange af de andre steder, det ved jeg ikke. Men prøves det skulle den selvfølgelig. 

Fra den gamle bydel, kan du gå op til toppen af Nice og her er der en fantastisk udsigt. Turen der op, er fyldt med trapper og bakker, så det er nærmest en træning i sig selv. Der er masser af forskellige seværdigheder at besøge på vejen og der er fine skilte hele vejen. 

På toppen, finder du Parc du Mont Boron, der både har en stor legeplads så der er masser for børnene, men du finder også stille og rolige områder, hvor du kan ligge i skyggen af palmerne og læse en god bog, eller bare nyde naturen. 

Monastére de Cimiez og Cimiez nabolaget

Vi tog linje 1 fra centrum af Nice, op til Hospital Pasteur, hvor der kun er ca 1 km gåtur til Monastére de Cimiez. Hvad vi dog ikke helt havde undersøgt var, at den 1 km næsten udelukkende er en gåtur i bakker og på trapper. 

Er du til en dejlig vandretur hvor der er god mulighed for at få pulsen op, så kan du sagtens gå turen. Er du derimod ikke så glad for bakker og trapper, vil jeg klart anbefale dig, at tage en bus hele vejen op. Der er flere buslinjer fra centrum. 

Cimiez nabolaget

Heroppe møder du en rigtig fin og hyggelig botanisk park. Det mest betagende er dog klart, udsigten udover Nice. Du finder også et arkæologisk museum (det sprang vi lige over med på en 2 årig med på tur). Ved indgangen til den botaniske have ligger der en stor monarkisk bygning der er fra det 14. Og 15. Århundrede. Mange af billederne på nettet er dog rimelig farve redigeret, den fantastiske gule farve er slet ikke så markant i virkeligheden. 

Ved siden af den botaniske have, ligger der en stor park, hvor der både er et lille Tivoli for børnene, samt masser af grønne områder man kan gå på opdagelse i, eller tage en lille slapper. Her finder du også et offentligt toilet og en lille café med franske specialiteter. 

Vi valgte at tage bussen tilbage ned til Nice😉.

 

St Nicholas Orthodox Cathedral

Efter frokosten gik resten af dagen med en lille bustur op til, den russiske, ortodokse kirke og wauw en bygning. Det er nok én af de mest fantastiske kirker jeg har set. Den når helt sikkert ikke La Sagrada Familia i Barcelona, meen den er bestemt på en top 5 liste. Den er virkelig et besøg værd, mest af alt for flotte billeder. 

Hotel Negresco

Herefter tog vi bussen ned til vandet for at gå hen ad strandpromenaden. Strandpromenaden er ikke den mest spændende i Nice, du finder ikke små boder og lignende, men til gengæld en rigtig stor walk way. Søren ville dog gerne forbi og have et billede af det mest prestige fyldte hotel i Nice; Negresco. Udefra er det et flot hotel, der emmer af luksus og prestige, men kigger du nærmere på hotellets værelser, bliver du først imponeret. Alle værelser har forskellige tema’er og de er virkelig gennemførte. Se hotellet her.

Nice Costal Walk

Efter 5 fulde dage med sightseeing og + 12.000 skridt, var min gravide krop ikke til flere lange gåturer. Derfor tog vi desværre ikke på denne gåtur langs kysten, men den skulle være virkelig smuk. Det er muligt at gå fra Coco Beach, til Villefranche sur Mer. Det tager ca 1,5 – 2 timer. Det er også muligt, at tage bus 100 inde fra Nice og stå af og gå den sidste del efter Materlinck Palace. Her får du en rigtig god følelse af den sydfranske natur og kyststrækning. 

Restauranter

I Nice, finder du masser af de typiske turist restauranter, dem prøver vi så vidt muligt altid at undgå. Er der proppet med retter på menukortet, der går i alle retninger, så er kvaliteten typisk også derefter. Der er jo ingen restaurant der bare er god til det hele. Her er et par stykker af de restauranter vi havde gode oplevelser med.

Bistrot de Gillou

En meget lille, men virkelig fransk restaurant. Den eneste udfordring er, at menu kortet udelukkende er på fransk (det skifter hver dag), og vi forstår nærmest intet fransk. Heldigvis, var tjeneren rigtig sød til at prøve og hjælpe os med at oversætte, men det er jo ikke lige alt man orker at spørge om og selv hendes engelsk var ikke fantastik. Jeg tog et sats og endte med en blæksprutte ret, der faktisk var virkelig lækker. Søren tog den sikre vej, med en burger. En virkelig fin og autentisk restaurant.

Les Sens

Les Sens er på tripadvisors traveller’s choice fra 2021 og har fået en Michelin stjerne i 2019. Det er en virkelig hyggelig og fin restaurant der ligger i Jean Médecin området. Som de selv siger, blander de det sofistikerede med vintage. Vi tog herhen til frokost og valgte et bord udenfor (det havde jeg det bedst med, med en 2-årig). Her kan du få en 2-retters menu for kun 19€. 

Du får både en lille appetizer når du kommer, samt en mere efter du har bestilt. Allerede der var jeg solgt, det havde så mange smagsoplevelser og smagte fantastisk. 

Herefter er der tre retter til forret, hovedret og dessert, du kan vælge imellem. Retterne ændres efter årstiden og de friske råvarer. Det var virkelig en lækker smagsoplevelse, det kan varmt anbefales. En 3-retters om aftenen koster omkring 30€. Og egentlig får man to ekstra retter med. 

La Cucina

En hyggelig, lille fortorvs restaurant, der ligger gemt inde bag nogle af de store turist befærdede gader, med store restauranter. Her er ikke plads til mange og man kan ikke bestille bord, så vi var der 18.30 da de åbnede. Hvis man er tidligt ude for at spise, kan du som regel altid få et bord. Søde tjenere, der var gode til at snakke engelsk (det er ikke altid man møder det her i Frankrig). Vi delte en Nicoise salat (klassisk fransk salat), den var rigelig stor til tre (den ene Clara), som forret. Og jeg fik en ravioli til hovedret (jeg tænkte den nok ikke ville være så stor så der måske var plads til en dessert), men efter halvdelen var jeg mæt og tog resten med hjem. Så – store portioner. 

Rue de L’ Abbaye

En virkelig hyggelig lille sidegade i den gamle bydel, hvor du finder en masse små og hyggelige restauranter. Vi spiste på en lille hyggelig restaurant (jeg kan virkelig ikke huske dens navn), men den ligger lige ved siden af Les Bar des Oiseaux. Vi valgte den faktisk mest fordi, at man kunne vælge alle retterne som starters også, og på den måde, bestilte vi fire forskellige retter vi kunne dele. De var dog ikke særlig store og her kunne vi nok godt have valgt en 4-retters menu og delt dem også. Men efter frokost på Les Sens, (hvor portionerne var væsentlig større), turde vi ikke helt løbe an på det. 

Nattelivet i Nice

Vi var ikke selv ude og udforske nattelivet i Nice, men de aftener vi gik hjem fra restauranter, kan vi virkelig mærke, hvor meget byen emmer af liv. Her er masser af fine barer og live musik, der sætter en dejlig stemning. 

Rejseindlæg Syd Frankring

Foruden Nice, kan du også læse indlæg med rejseguides omkring; 

Menton

Cannes

Monaco

Populære blogindlæg

Indlæg

3 Comments

  1. […] Nice […]

  2. […] boede i Nice, men tog en togtur ned sydøst. Først tog vi helt ned til Menton, som er en virkelig hyggelig […]

  3. […] boede i Nice, men tog en 1-dags togtur til Cannes, det er kun en 40 min togtur fra […]

Efterlad en kommentar

Anja Thy, profil billede

Anja Thy

Jeg er en jysk pige med begge ben plantet i jorden. Jeg er en jordnær person, med masser af livsglæde, positivitet og generelt en livsnyder. Jeg elsker at have mange bolde i luften og nyder alle aspekter af mit arbejde. Jeg brænder for, at hjælpe andre mennesker, med en sundere livsstil. Både fysisk såvel som mentalt.