Havregrød af chokolade med bær og nødder

Havregrød – den klassiske morgenmad. Men med denne opskrift pifter du den op til at være alt andet end klassisk. Perfekt til chokoladeelskeren, uden at være kalorietung – og så tager den kun 10 min at lave! Havregrød kan hurtigt blive kedeligt, hvis man spiser den hver eneste dag. Dog kan man undgå at komme til at tænke sådan, ved at lege lidt med forskellige måder at lave den på. Denne her version er ihvertfald en del sjovere at vågne op til, end den originale havregrød.

Kakaonibs – små stykker rå kakaobønne.

Kakaonibs er små stykker rå kakao, som man finder hvis man åbner kakaobønner. Det er altså helt ren chokolade, uden nogle forsødende tilsætninger. Dette vil sige, at trods det er det som pulveriseres til kakaopulver, er de i sig selv meget hårde og bitre. Dog er de gode i madlavning, i små mængder, da det stadig giver en chokoladesmag, men uden at være for sødt. Rå kakaonibs betegnes som værende en superfood, hvilket betyder at det er en fødevare som er særligt rig på vitaminer og mineraler. De indeholder desuden en del fibre, som det er vigtigt for os mennesker at få! Så du kan med god samvittighed bruge dem i din madlavning.

Ingrediensliste

1 portion

  • 1,5 dl havregryn
  • 3 dl vand eller mælk
  • 2 tsk chiafrø
  • 1 tsk rå kakaonibs
  • 1 tsk kakaopulver, rent (evt ½ scoop chokolade protein pulver)
  • 1 knivspids salt
  • 1 dl hindbær, frosne
  • 10 mandler

Fremgangsmåde

  1. Kom havregryn, chiafrø, væske fra enten vand eller mælk, kakaonibs, salt og kakaopulver i en gryde.
  2. Sæt gryden på komfuret og varm blandingen op, indtil grøden har den tykkelse du vil have den har.
  3. Tag det af komfuret og kom det i en skål.
  4. Mikroovn. Du kan også lave din grød i mikroovnen. Bland de tørre ingredienser sammen, hæld væsken i og rør godt rundt (så chiafrøene bliver fordelt) lad det stå i blød i 5-10 minutter. Kog i 2,5 min i mikroovnen. Evt lidt længere hvis konsistensen er for tynd eller tilføj lidt mere væske hvis du synes den bliver for tyk.
  5. Kom dine frosne hindbær i et glas, og giv det 1 minut i mikroovnen. Når de er færdige, drej rundt i det med en ske.
  6. Skær dine mandler groft.
  7. Anret din havregrød af kakao, og hæld hindbærrene ovenpå. Drys mandler på toppen og spis til sidst med velbehag.

Nyd denne super hurtige, men lækre havregrød af kakao, inden du smutter ud af døren!

Inspiration

Hvis du vil have inspiration til andre opskrifter på hurtig og let morgenmad, kan du kigge herunder:

Smoothie med ingefær, banan, bær, spinat og citrusfrugter

Muffins a la bananpandekager med havregryn

Mini æggekager med kartoffel, skinke, spinat og soltørrede tomater

Morgen smoothies med spinat, bær og avocado

Chiagrød på soyamælk med kakaosmag

Populære blogindlæg

Quinoa Pandekager

Læs mere

Avocadocreme med frugt

Læs mere

Efterlad en kommentar





Anja Thy, profil billede

Anja Thy

Jeg er en jysk pige med begge ben plantet i jorden. Jeg er en jordnær person, med masser af livsglæde, positivitet og generelt en livsnyder. Jeg elsker at have mange bolde i luften og nyder alle aspekter af mit arbejde. Jeg brænder for, at hjælpe andre mennesker, med en sundere livsstil. Både fysisk såvel som mentalt.

Bootcamps

Bootcamp

Kvaliteten fra personlig træning og holdånden fra holdsport. Team spirit, masser af grin og sjove øjeblikke. Træningskammerater for livet❤