Dubai – din rejseguide

Dubai – De Forenede Arabiske Emirater

En helt fantastisk uge i Dubai er ved at nå sine ende. Vi sidder nu i lufthavnen og venter på vores fly hjem mod København. Det har været en super spændende og oplevelsesrig uge. Vi har mødt en meget anderledes kultur end vi er vant til hjemme og oplevet en hel anden form for ferie, end vi ellers er vant til fra storbysferier. Vi er vant til, at gå rigtig meget rundt når vi er på ferie, det er bare ikke muligt her i Dubai (mere om det under leje af bil).

Dubai - din rejseguide????☀️????Hvad skal du opleve i Dubai?

De forende arabiske emirater er et muslimsk land og det mærkes tydeligt, gennem deres kultur og indbyggere. Det er et meget spændende folkefærd at opleve og alle har været super venlige og hjælpsomme. Jeg har dog virkelig svært ved, den store forskel der er på mænd og kvinder. Den mandschauvinistiske tankegang og den måde (jeg føler) kvinder bliver set ned på. Det er jo blot en del af deres kultur og det er spændende at opleve, meen jeg synes det er lidt nedværdigende og lidt svært altid lige at forenes med.

Leje af bil

Vi blev anbefalet at leje en bil i hele perioden og det er jeg virkelig glad for vi gjorde. Den stod klar til os i lufthavnen så vi kunne køre direkte til hotellet og så afleverede vi den igen i lufthavnen. Super nemt. Vi blev alligevel ret overrasket over, at alt lå så langt fra hinanden. Dubai er virkelig en by der er bygget op med motorveje alle steder. Du ser næsten ikke nogen mennesker gå rundt på gaderne (med mindre det lige er nede ved nogle turistattraktioner). Jeg er i hvert fald meget glad for, at vi ikke skulle bøvle med taxa eller metro. Efter vores mening, er en bil virkelig nødvendig. Vi gik ikke engang ud fra vores hotel, vi kørte altid steder hen.

Dubai - din rejseguide????☀️????Hvad skal du opleve i Dubai?

Kørsel i Dubai

Det plejer oftest at være mig der kører bil. Jeg nyder at køre bil og Søren vil helst undgå det, så det passer jo perfekt. Men denne gang, havde Søren sat sig selv på som chauffør, fordi vi ikke var helt sikre på, hvordan de vil reagere på en kvindelig chauffør. Jeg vil ikke anbefale, nogen der lige har fået kørekort, eller ikke kører særlig meget, at køre i Dubai. Du skal virkelig være opmærksom og med motorveje over alt og nogle gange med otte spor, og folk der må overhale på begge sider af dig, så kan man på ingen måde lige sidde og blunde hen. Vi hentede offline google maps inden turen, så vi altid havde en gps på os. Det er dog ikke altid lige helt nemt at finde rundt alligevel, da der er rigtig mange veje der snor sig og kører henover hinanden. Det er i hvert fald en god ide at sætte lidt ekstra tid af, til at køre forkert. Det gjorde vi i gennemsnit 1-2 gange om dagen. Men det giver også nogle spændende prøvelser for parholdet- haha.

Visa og indrejse til Dubai

Du skal hverken søge et visa hjemmefra eller udfylde i flyet. Du går blot hen til en skrank og udfylder et dokument, med navn, pas nr osv og afleverer det til tjek når du ankommer og så tjekker de dig ind med dit pas. Vi viste ikke engang hotel navn, adresse eller noget som helst. Det er super nemt og ikke noget at være nervøs for.

Rart at vide inden du rejser til Dubai

Der er nogle ting, specielt kulturelt, jeg synes der er rart at vide inden du rejser til Dubai. Dem har jeg prøvet at samle her. Hvis du har været i Dubai og har noget at tilføje, så skriv endelig gerne så jeg kan tilføje dem.

  • Ingen kæresteri eller nusseri i offentligheden. Vi så flere turist-par der holdt i hånd, men det er ikke velset i deres kultur, så ud af respekt opførte vi os kun som kærester på hotelværelset. Det er også det, at flere hjemmesider anbefaler. Det er lidt underligt at være på ferie og så slet ikke gå og holde i hånden og kysse på offentlige steder.
  • Lokale steder, tillader heller ikke ugifte par at bo på samme værelse. Jeg synes nu bestemt ikke det virker som et problem på internationale hoteller. Jeg vil nok bare ikke booke et lokalt hotel (selvom der selvfølgelig kunne være en spændende oplevelse i det). Hellere være på den sikre side.
  • Brug ikke venstre hånd til at sige goddag, række andre folk ting, specielt madvarer eller at spise med (hold gaflen i højre hånd). Igen, på hotellet og andre turist prægede steder, har jeg spist helt normalt med venstre hånd. Men på de lokaler steder vi har spist, har jeg ud af respekt udelukkende spist med højre hånd. Venstre hånd anses som værende uhygiejnisk.
  • Tænk på din påklædning. Det er et muslimsk land og derfor går de fleste kvinder helt klædt til. Det gjorde jeg ikke. Men ud af respekt og for ikke at blive vildt nedstirret, havde jeg ikke lige taget de korte sommerkjoler med. Jeg havde også en tynd skjorte med rundt, jeg altid lige kunne tage over skuldrene.

Første dag i Dubai

Vores første dag i Dubai, bød mest af alt på afslapning på hotellet ved poolen. Jeg synes det var rart lige at lande og have en dag til at koble af. Desuden havde vi heller ikke sovet meget på rejsen herned. Vi boede på Crown Plaza Dubai – Deira, hvor vi om natten blev mødt af det fineste julepynt. Der lå flere restauranter på hotellet, så første aften spiste vi på den italienske restaurant. Det er nok første gang, jeg bare har været på hotellet hele den første dag.

Morgen buffet

Wauw, det er nok den største morgenmadsbuffet jeg har fået på en ferie. Udover der var vildt meget mad, så var der også mad fra så mange forskellige kulturer. Der var den typiske amerikanske/britiske station. En arabisk, en indisk og en thai station. En perfekt måde at prøve lidt af hvert på.

Nytår i Dubai & Dubai Mall

Vi rejste til Dubai, for at fejre nytår. Nytår har ikke rigtig nogen særlig betydning for nogen af os, så det virkede meget naturligt. Det var en vild oplevelse. Jeg har skrevet et separat indlæg omkring vores nytårsaften, det kan du læse her.

Ørken tur fra Dubai

En rigtig safaritur ud i ørkenen, det kan næsten ikke undgås når du er i Dubai. Jeg vil sige, at det faktisk næsten er et must. Du oplever virkelig den sande ørken, hvor du er omringet af sandbanker og du får et rigtig godt indblik i, den lokale befolkning og deres kultur. Vi bookede en samlet pakke gennem hotellet, men vi fandt faktisk ud af senere, der var bedre deals på nettet. Ja overraskende nok havde Søren ikke lavet sin research grundig nok der.  

Vi blev hentet på vores hotel i en lille firehjulstrækker med plads til otte personer. Herfra var der ca. en køretur på en times tid ud til ørkenen.

Safari Cruise

Vi holder lige i udkanten af ørkenen. Ude i ingenmandsland blot omringet af sand og kaktusser. Vores chauffør stiger ud af bilen (uden at fortælle os noget) begynder han at pille ved dækkene. En af de andre deltagere åbner et vindue og det går op for mig, at han er ved at lukke noget af luften ud af dækkene. Et kort øjeblik nåede jeg lige at tænke, shit man, nu er vi bare strandet her, han skrider squ for os og så kommer der nogen og kidnapper os. Tjah, fantasien kan vel løbe af med en.

Han satte sig ind i bilen igen, det var jo det mest almindelige i verden for ham. Jeg spurgte nysgerrigt indtil, om det var for bedre at kunne køre i sandet, og rigtig nok. Måske bare en anelse creepy, hvis man ikke lige er forberedt på det.

Herfra cruisede vi ellers rundt i sandbankerne en 20min tid. I starten synes jeg det var ret nice og mega sjovt, men så begyndte jeg også at få nok af det. Jeg så flere gange mit liv passere, da vi susede henover en sandbanke og kom helt op på siden af bilen. Havde jeg ikke været i en bil med fremmede mennesker havde jeg uden tvivl hvinet op. Hvis i kender mig fra min barndom, ville det være på præcis samme måde, som da min far og lillebror provokerende ville få en lille båd til at gynge midt ude på åbent vand.  

Vi stoppede på en af sandbankerne så der lige var lidt tid til billeder. Chaufføren var en ganske udemærket fotograf, han er nok ved at være ret så vant til det.

Graviditet

Jeg var i uge 15 og havde været lidt eftertænksom med cruiseturen, men jeg synes det gik ganske udemærket. Jeg sørgede for at holde godt fast og der var ikke nogen ubehageligheder. (Jeg ved faktisk ikke om de fraråder gravide at deltage, men jeg nævnte ikke noget).

Ørken camp med kameltur, middag og shows

Efter vores safaricruise gik turen videre til en ørken camp. Her blev vi mødt med en lille kameltur (seriøst maks 2 min i en lille cirkel). Ja, så har man da også prøvet det.

Inde i camp’en blev vi mødt af en meget lokal stemning. Solen begyndte at gå ned og faklerne og de dunkle lys rundt omkring skabte en hyggelig og spændende stemning. Der var en små borde, med puder hele vejen rundt om en stor scene. Her skulle vi sidde på puder på gulvet og spise. Der blev underholdt med forskellige danseshows, mavedans og et ildshow inden middagen.

Kønsopdelt buffet

Der blev serveret buffet med arabiske, lokale retter. Vi stilte os bare op i kø og pludselig var der en mand der prikkede mig på skulderen og pegede over på den anden side. Jeps – der var to køer, en til mændene og en til kvinderne. Jeg synes virkelig det er interessant, at selv maden skal deles op i køn. Vi måtte dog gerne spise sammen.

Det er voldsomt så grådige de lokale er. De fyldte seriøst mad op i flere lag og så spiser de med fingrene. Altså kun højre hånd. De bruger stort ikke bestik, selv heller ikke når det er en eller anden gryderet med nudler. Det ser virkelig ikke særlig appetitlig ud. Og så er de virkelig ikke gode til at spise op. I min verden behøver du ikke nødvendigvis at spise alt, men det virkede bare så grådigt, når du efterlader en halv tallerken med mad på. Efter buffet’en gik turen tilbage hjem til hotellet.

Køretur nordpå fra Dubai

Dubai Museum & Al Fahidi Historical District

Vi startede dagen med at besøge Dubai Museum. Muséet ligger i den ældste bygning i Dubai, et gammelt fort fra det 18. århundrede. Når du kører til muséet skal du være opmærksom på, at der ikke er nogen parkering tilknyttet. Du skal derfor køre rundt på gaderne. Vi fandt en stor parkeringskælder under Al Fahidi Souk, som er et marked der ligger meget tæt på.

Ved første øjekast, så muséet meget lille ud. Det er en hyggelig lille gård du kommer ind i, hvor der er små bygninger, med små udstillinger af våben, smykker, arkitektur og arkæologi helt tilbage fra urtiden.

Når du tror, at du går mod udgangen, går du ned under fortet og her er muséet meget større. Det er som om at gå igennem en gammel souk med boder, fiskeri, værksteder og meget mere. Du bevæger dig langsomt igennem og kommer forbi alt der viser dig hvordan araberne levede før i tiden. Det er nogle rigtig fine og naturtro udstillinger med lyde og mørk belysning der gør det meget troværdigt. Det koster kun 3AED at komme ind og det er bestemt det værd for et lille historisk museum.

Al Fahidi Historical District

Efterfølgende gik vi ned til Dubai’s gamle bydel. Her blev vi mødt af små hyggelige gader og stræder, omringet af gamle huse og bygninger. En rigtig hyggelig stemning med små caféer og butikker. Et dejligt sted lige at slentre lidt rundt og så fandt vi endelig en is.

En køretur nordpå – Sharjah

Efterfølgende, havde Søren arrangeret en større køretur nordpå for at opleve lidt mere end blot Dubai. Vi startede med at køre til Sharjah, en by ca 20min nordpå. Det var egentlig blot for at se nogle store og rigtig flotte bygninger. Vi parkerede bilen på en gade tæt på og gik en tur rundt. Det var ambassader, moskeer, universiteter osv, men altså slet ikke et område der normalt går mennesker rundt i. Vi var de eneste udover de tusinde biler der kørte forbi. Jeg er stadig dybt imponeret over deres arkitektur, det er nogle imponerende bygninger.

Ajman – Museum

Herefter kørte vi videre til Ajman museet. Også et museum fra urtiden i de forenede arabiske emirater. Det mindede lidt om Dubai museet og gav et rigtig godt indblik i deres historie og kultur. Et noget større museum, der sagtens kan anbefales hvis du alligevel kører herop af. Meen det var ikke noget jeg udelukkende kun ville køre efter. Søren kan godt lide at opleve ALT hvad der er og finder derfor, altid alt hvad han kan. Desværre var der rigtig mange af områder der var lukket af, vi fandt aldrig ud af hvorfor. De er ikke altid særlig gode til engelsk og slet ikke udenfor storbyerne. Men indgangen er ikke særlig dyr, så det var stadig en fin oplevelse.

En totalt forgæves køretur

Den problematik (Sørens behov for at se alt) førte til en længere diskussion i bilen da vi kom længere nordpå. Han havde sat google maps til et punkt i en by nordpå og jeg vidste faktisk ikke hvad vi kørte efter. Da vi nåede der op, viste det sig blot at være en ældre bydel. Den var der bare ikke rigtig. Vi kørte lidt rundt i Sharjah (en anden by længere nordpå), men der var virkelig ikke noget at komme efter. Nu havde vi da også bare spildt 40min kørsel for at køre helt her op, for så at kunne køre sydpå igen. Så typisk Søren blot at finde alt hvad der at finde han tænker vi skal se, uden lige at tage højde for hvor vigtigt det måske i virkeligheden er og hvor lang tid det reelt set vil tage. Lad os sige det mildt, jeg var pænt irriteret på at have spildt tiden (en af de ting jeg virkelig hader). Vi havde ligesom set en ældre bydel i Dubai og hele to museer, så måske det ikke var nødvendig med endnu mere. Så, altså ingen grund til at køre hele vejen nordpå.

Al Jazirah Al Hamra Ghost town

I stedet kørte vi tilbage sydpå til Al Jazirah Al Hamra Ghost town, som vi af en eller anden grund ikke havde kørt forbi på vej nordpå. (Ja spørg mig ikke hvorfor????). Det var lidt creepy da vi kom frem og vi var meget i tvivl om, vi var rigtig steder. En totalt forladt bydel med masser af ruiner.

Al Jazirah Al Hamra regnes som en af De Forenede Arabiske Emiraters mest mytiske steder. Den gamle by ligger lidt syd for Ras Al Khaimahs hovedstad og indeholder flere efterladte huse og bygninger, inklusiv en forhistorisk moske. Al Jazirah Al Hamra er i dag en spøgelsesby, efter dens sidste indbyggere forlod byen i 1968. Årsagen er lidt uvis da nogen mener det var pga et fiskemonster (måske en smule overtroisk). Andre mener det var indbyrdes konflikter mellem stammer. Der er dog begyndt at komme indbyggere tilbage til byen, der gerne vil genopbygge den.

Omkring år 1830 boede der 200 indbyggere i byen, som ernærede sig ved perlefiskeri. Et interessant indblik i, hvordan tilværelsen i De Forenede Arabiske Emirater så ud, inden olien satte sit præg på landet. Det er ikke uden grund, at Al Jazirah Al Hamra kaldes for en spøgelsesby. Beretningerne fra de lokale, som har set ”overnaturlige” ting i Al Jazirah Al Hamra, er talrige. Et rygte, som har lokket store strømme af fascinerede turister til byen. Det giver i hvert fald et rigtig godt indblik i den arabiske kultur i de helt ældre byer. En anelse skræmmende at gå rundt blandt ruiner og faldefærdige huse der blot er forladt. Og så være de eneste der.

Fujairah fort

Planen var herefter at køre over til Fujairah fortet, men pga af vores 1,5 times detour, så kunne det simpelthen ikke nås inden det lukkede. Ja sådan kan det jo godt når vi skulle op og se flere gamle bydele og museer – så gik vi glip af noget der eller skulle være et stort og interessant fort. Ud fra vores erfaringer med en lille køretur i dag, vil jeg anbefale at køre op til Sharjah og Ajman museet, videre til spøgelsesbyen og herfra over øst på for at se fortet. Det kunne være en fin dagstur. Al Fahidi distriktet og Dubai museét kan jo sagtens opleves en dag i bare er i Dubai.

Dubai - din rejseguide????☀️????Hvad skal du opleve i Dubai?

Abu Dhabi

Abu Dhabi er hovedstaden og en af verdens rigeste byer. Abu Dhabi huser vigtige embeder i den føderale regering og er desuden hjemsted for de Forenede Arabiske Emiraters regering. Derudover også hjemsted for Emiren af Abu Dhabi og hans familie, samt for præsidenten og hans familie.  Abu Dhabi byder på et hav af oplevelser. Du kan køre indtil byen gennem Yas Island og bruge det meste af dagen i forlystelsesparker. Den del sprang vi over. Både pga min graviditet og fordi vi kun havde en dag i byen. Her finder du ellers både Ferrari World og Yas Waterworld, samt et kæmpe mall. Men de er jo overalt herover.

Corniche beach and road

Corniche beach skulle være en af de mest kendte og lækre strande i Abu Dhabi. Så den skulle vi selvfølgelig køre forbi. En rigtig lang strandpromenade, men endnu flere skyskrabere på den ene side og stranden på den anden. Vi fandt en parkeringsplads og gik en tur ned langs stranden. Vi fandt dog hurtig ud af, at her koster det penge at gå ned på stranden. Det er virkelig det første sted, jeg nogensinde har oplevet det. En fin hvid sandstrand, med masser af forskellige vand aktiviteter og oppusteligt vandland. Nu var planen for vores vedkommende ikke lige en stranddag, så vi gik en tur langs fortorvet og fandt en hyggelig italiensk café, med udsigt lige ned til stranden. En pizza går man jo aldrig helt galt i byen med.

Heritage Village Abu Dhabi

Efter vores frokost, havde vi planlagt at tage over til Heritage Village på den anden side. En landsby der skulle være bygget op som et museum. Nok meget ala det vi allerede havde set i Dubai. Men en af de typiske turistting i Abu Dhabi. Dog havde vi ikke lige dobbelt tjekket deres åbningstider og det viste sig, at de allerede lukkede kl. 16.00. Det ville derfor ikke give mening at køre derover kl. 15.00. Jeg har hørt blandede meninger om stedet. Har du god tid i Abu Dhabi, så synes jeg sagtens du kan tage derhen. Men har du ligesom os været på andre forhistoriske museer, er der måske ikke så meget nyt.

Heritage Village museum og hotel, set fra Corniche beach.

Abu Dhabis palæ’er

Vi kørte en tur hen forbi the Emirates Palace, et kæmpe hotel, der ligner et slot. Vi prøvede at køre op til gate’en og det virkede faktisk som om godt kunne køre derind og kigge, men fordi Søren havde shorts måtte vi desværre ikke. Sørg altid for at have lange bukser med i bilen. Vi beundrede det ud fra. Vi kørte også op forbi the Presidential Palace, men kunne heller ikke komme helt tæt på, men stadig beundrer de smukke bygninger fra bilen.

Sheikh Zayed Mosque

Denne moske er et absolut must see i Abu Dhabi. Det er en helt fantastisk bygning, med en imponerende arkitektur og størrelse. Du mister nærmest pusten når du ser den.

Sheikh Zayed Grand Mosque blev bygget mellem 1996 og 2007. Der var ansat intet mindre end 3.000 medarbejdere og 38 entreprenørvirksomheder. Det er den største moske i UAE og den ottendestørste moske i verden. For lige at skabe et visuelt overblik er den på størrelse med fem fodboldbaner og der kan være 40.000 bedende på en gang. Det er bare så imponerende. Her kan de kristne kirker altså godt pakke sammen.

Moskéen er hold helt i hvid og guld. Hvid anses som værende den rene farve i den muslimske tro og giver en meget rolig atmosfære. Der er fire minareter på de fire hjørner af den inderste gård, som stiger ca. 107m op i himlen. Indenfor bliver du mødt af en overdådighed af marmor, guld, krystaller og keramik. Fra lofter hænger der store smukke lysekroner og på gulvet finder du verdens største tæppe, der måler 5.600 m2 og vejer 35 tons. Moskéen er omgivet af nogle meget store og smukke søjler og hele området omkring gårdspladsen er bare enormt stort, imponerende, betagende og virkelig noget der skal opleves.

Praktiske informationer inden dit besøg

Alle er velkomne til at komme ind og besøge moskéen – selv ikke muslimer. Der er gratis indgang, du skal dog registreres inden du går ind. Det er blot alder, køn og oprindelsesland. Du skal derfor sørge for lige at gå over i køen og ikke blot prøve at snyde dig igennem, som der var rigtig mange der forsøgte. Du bliver blot sendt retur efter en billet senere. Selvom der kan synes at være en rigtig lang kø, så går det rimelig hurtigt.

Kvinder skal være iført en lang kjole eller bukser og armene skal også være dækket. Mænd skal blot have lange bukser på, her er en t-shirt ok. Dog ikke hvis du har tatoveringer, så skal de være dækket. De har lange kjole til kvinderne og bukser og bluse til mændene, hvis du ikke selv har på. Kvinder skal også have dækket deres hår, det er der en hætte til på kjolen, hvis du ikke har dit eget tørklæde med. Vær sød at respektere deres tro. Derudover er der ellers fri adgang rundt i hele moskéen for alle og du kan frit gå rundt og opleve de enorme og fascinerende bygninger. Uanset hvad din tro er – vil jeg absolut anbefale det, det er uden tvivl et besøg værd.

Glow Park Dubai

Efter vores dag i Abu Dhabi, kørte vi ind forbi Glow Park Dubai. En hel park, flydt med figurer med lys i. Ej men altså, bare en af de ting hvor; selvfølgelig har Dubai det, bare fordi de kan. De åbner kl. 16.00 – vi var deromkring kl. 19.30 så der var helt mørkt. Vi havde fundet en kombi billet på nettet til både Glow parken og dinosaurparken også. Der er også en ice park vi kunne købe en ekstra billet til, men den valgte vi at springe over. Det er virkelig en oplevelse værd, det er helt specielt at gå rundt blandt så mange flotte, oplyste figurer. Der er ikke så meget at sige – nyd billederne.

En af de dage der bare ikke kunne gå mere galt

Vores 2.  sidste dag i Dubai, var virkelig godt planlagt (synes vi selv). Vi havde bestilt en speedbådtur rundt fra havnen i Dubai og ud for at se flere af de store turistattraktioner. Herefter ville vi nuppe et par timer ved stranden og bare dase lidt og så slutte af med en tur op i Burj Khalifa og nyde en drink.

Dagen startede super fint. Vi kom godt afsted (vi kørte kun forkert engang, det er faktisk en ret god succes i Dubai) og vi fandt relativt hurtigt en parkeringsplads. Vi havde dog lidt små travlt med at nå helt ned til bådstedet, men nåede det til tiden. Vi fik os tjekket ind og guiden spurgte de sædvanlige spørgsmål om der var nogen af os der havde rygproblemer – næh overhovedet ikke. Nogle hjerteproblemer? Nej da. Graviditet? Helt casual og naturligt siger jeg bare ja. Jeg tror bare den der nydelse og glæde over at være gravid, gjorde det skulle han da bare vide.

Det ene ja – ændrede så vores dag totalt. Det viser sig, at gravide ikke må komme med op i speedbåden, da den gynger for meget. Vi synes det var noget pjat, for jeg er jo i god form og bump gør altså ikke noget skadeligt for barnet overhovedet. Den lever jo inde i verdens største airbag. Søren prøvede at snakke med manageren om at vi gerne ville fraskrive dem al ansvaret, så altså skrive under på, at jeg ville deltage helt på eget ansvar. Vi prøvede frem og tilbage i 10 min, men intet lykkedes. De var stålfaste på, at det var deres princip. Ja man skal altså lige vænne sig til at skulle kigge efter regler omkring graviditet.

De var super søde og ville gerne hjælpe os med at få pengene retur eller ombooke os på en anden tur. De havde bare ikke nogen andre lignende den dag eller dagen efter. Godt ærgerlige og irriterede gik vi langs havnen for at finde ud af hvad plan B skulle være. Vi gik forbi et andet bådudlejningsfirma. De havde en lignende tur (blot på en yatch) kl. 15.30. Vi ville rigtig gerne på en bådtur, så den besluttede vi os for at melde os på. Samtidig, fandt Søren ud af, at de havde oplyst om reglen med graviditet på hjemmesiden (i ved aller nederst, med småt), så vi skulle nok ikke regne med at kunne få pengene refunderet. Derfor valgte vi at gå tilbage til det første firma og få ombooket vores tidligere billet, til et dinner cruise i stedet for, med solnedgang og buffet. Så kunne vi både få vores sightseeingtur (blot i en yatch) og bagefter komme på dinner cruise – perfekt. Der ville kun være 10 min mellem vi kom retur og næste både skulle sejle, meen det tænkte vi sagtens vi kunne nå. Altså vi måtte bare løbe 1,5 km. 

Frokost på Piccolo Mondolo Bay

Der var lige pludselig god tid til 15.30, men vi var alligevel ikke helt i humøret til en strandtur. Vi fandt en vildt hyggelig restaurant nede langs havnen. En kæmpe restaurant, med alt muligt vintage. Der var dekoreret alle steder. Det var super hyggeligt, men maden var ikke som sådan noget særligt. Det var mere oplevelsen i at spise der, der var interessant.

For at trække tiden, kunne vi lige så godt køre tilbage op til centrum og tage en tur op i Burj Khalifa. En køretur på 20min, hvis du altså ikke kører forkert.

Burj Khalifa

Arabisk – Khalifa tårnet, er en skyskraber i Dubai og er med sine imponerende 828 m den højeste menneskeskabte struktur, der nogensinde er bygget. Konstruktionen af bygningen begyndte i september 2004 og blev efter flere udskydelser færdigt i 2009. Tårnet bruges til hoteller og lejligheder. Ved sidan af tårnet ligger et stort parkanlæg og en kunstig bygget sø. Det var her vi nød vores overdådige nytårsmenu.

Det koster ca 1.000kr pr mand at komme op i tårnet, til en helt fantastisk udsigt (har jeg hørt). Ja for her gik det jo også galt. Det er det jeg siger, det var bare ikke vores dag. Vi havde fået anbefalet, at man i stedet kunne tage op i en af restauranterne og blot nyde en kop kaffe eller en drink og på den måde undgå at betale for indgangen. Det er muligvis den dyreste kaffe du vil opleve, men til gengæld koster den ikke 1.000kr. Vi brugte selvfølgelig ca 10 min på at køre rundt og finde det rigtige sted vi skulle ind. Det viste sig, at vi skulle ind ved Armani hotellet.

Hvor er jeg bare glad for, at jeg havde taget en pæn kjole med jeg havde skiftet til i bilen. Der var selvfølgelig valet parkering, så Søren endte med at måtte skifte shorts på bagsædet i bilen, mens der stod 3 parkeringsmænd og ventede. Måske passede vores lille, lejede fiat ikke helt ind her. Vi fandt op til receptionen til restauranten. Wauw – et hotel. Altså det var da en oplevelse i sig selv, blot at se receptionen og den store hall. Vi blev spurgt om vores reservation…

Kan man allerede begynde ammehjerne i uge 13? For det havde da overhovedet ikke strejfet mig, at vi selvfølgelig skulle have en reservation for at komme ind på en af de mest eksklusive restauranter i Dubai. Selvfølgelig skulle vi det. Vi fik pænt et kort med, så vi kunne ringe op og lave en reservation. Så ja – vi fik set Burj Khalifa udefra, som i øvrigt også er vildt imponerende. Og så fik vi lige spildt en time på at køre frem og nu tilbage til havnen.

Dubai Marina Walkway

Denne gang, var vi tilbage på havnen og faktisk i god tid. Reelt set havde vi endnu ikke nået noget af det vi egentlig ville den dag og klokken var 15.00. Til gengæld, havde nu tid til at nyde, hvor hyggeligt og smukt der rent faktisk var nede på havnen. Den lille kanal der bare var omringet med imponerende bygninger og skyskrabere. Masser af hyggelige boder og restauranter der skabte en rigtig hyggelig stemning.  

Sightseeing på Yatch

Endelig – det vi skulle have startet dagen med kl. 10.30. Da vi kom hen til båden og var klar til at tage af sted, fik vi dog at vide, at turen ville tage 2 hele timer og ikke blot 1 time og 50 min som vi først var blevet oplyst om. Det betød, at vi umuligt kunne nå vores næste båd. Nu kom det store opklaringsarbejde, hvordan i alverden skulle vi få fat i det andet firma og høre om vi endnu engang kunne rykke vores tur? En pisse dårlig telefonservice og midt ude på vandet. En af dem på båden var så sød, at han delte hans wifi med Søren. Han prøvede både at kontakte dem over facebook og sende en sms på what’s app. Der gik 20 min og stadig intet svar. Han prøvede også at ringe fra fyrens tlf.

Meget heldigt at den første del af turen mest blot var sejltur og ikke så mange seværdigheder, for Søren så intet. Til sidst fik han endelig fat i dem over facebook og efter en længere korrespondance, var de så søde at ombooke vores tur til dagen efter. Ej man altså, hatten af for al deres søde hjælp. Endelig kunne vi nyde turen. Som i øvrigt var en super hyggelig tur. Vi kunne se det meste af Dubai i horisonten, med alle dens smukke skyskrabere.

Vi sejlede ud for enden af palme øén. Ja Dubai har selvfølgelig også bygget en kunstig ø, der ligner en palme set oppefra.

Ude for enden ligger et af verdens største hoteller – Atlantis. Endnu en imponerende bygning, der ligner et kæmpe palads. Vi sejlede rundt i kanalerne, forbi en af de velkendte strande; JBR. En hyggelig sejltur, der givet et meget godt indblik i flere af Dubais varemærker.

Shoppingtur i Dubai Marina Mall

Nu hvor vi ikke skulle ud og sejle, havde vi i stedet god tid til at opleve atmosfæren i et af de tusinde malls der ligger i Dubai. Søren fandt et nyt jakkesæt, sat ned med 70%. Og vi fandt vores første stykke tøj til vores kommende barn. En ret speciel oplevelse at købe det første sammen, men sindssyg svært at købe kønsneutralt.

Dubai Marina Mall by night.

Sidste dag i Dubai

Vores sidste dag i Dubai og vi havde ikke engang rigtig været på stranden endnu. Jeg trængte virkelig bare til at have en dase dag. Vi skulle alligevel ned til vores dinner cruise, så vi kunne jo passende flyde ud på stranden først. Vi skulle først køre mod lufthavnen ved midnat, så vi havde god tid.

Burj Al Arab

På vej ned mod stranden, besluttede vi os lige for en lille detour, for der var en af must see’ene i Dubai vi endnu ikke havde set. Burj Al Arab – tårnet af Arabien i Dubai er verdens fjerde højeste hotel. Hotellet er 321 m højt og ligger i havet 280 m ude for Jumeirah stranden. Hotellet består kun af suiter, hvoraf den mindste er på 169 m2 og den største på intet mindre end 780 m2. Det er det eneste 7-stjernede hotel i verden.

Vi kunne nyde udsynet af hotellet fra stranden og det er bestemt en speciel og imponerende bygning. Jeg er dog glad for, at vi ikke havde valgt at det lige var den strand vi ville dase på. Den var jo simpelthen bare fyldt med asiatiske turister og deres kamera. Der er ikke meget parkering ved stranden, vi var dog så heldige, at finde en parkeringsplads på en af sidegaderne. Vi kunne ikke rigtig finde ud af hvad reglerne var, men valgte at tage chancen eftersom det kun var et hurtigt visit.

JBR beach

JBR strand ved Dubai Marina, er en af de mest populære strande. Alle strande hernede er flotte, hvide sandstrande. Men denne strand skulle have en super hyggelig atmosfære også.

Vi parkerede ved Dubai Marina Mall (det er gratis at parkere i malls’ene) og havde blot en lille gåtur på 20 min over på den anden side. Jeg havde sådan glædet mig til, bare at ligge nogle timer ved stranden og bage i solen. Vi blev mødt af en vildt hyggelig stemning, der var masser af butikker, liv og restauranter. Generelt et virkelig hyggeligt sted. Der var både kabiner man kunne leje og liggestole med tilhørende parasol. Jeg plejer ikke rigtig, at ville leje liggestole, hvis det blot er for et par timer, men jeg var bare klar på at slappe af og ligge godt på stranden, nu var det jo blot denne ene dag. Som alt andet i Dubai, viste det sig dog, at det bestemt ikke var billigt at leje en liggestol. Normalt når vi er sydpå, synes jeg det plejer at koste ca 70kr. (10 euro). I Dubai er priserne skruet en anelse op. Her kostede det 200kr pr mand. Det gad jeg simpelthen ikke at give blot for et par enkelte timer. Øv. Vi fandt en fin plads i sandet, dog så langt fra vandet at vi kun kunne bade på skift. Det blev til et par timer på stranden. Dog ikke til megen daseri fra min side, sandet var for hårdt at ligge på for min lænd, så jeg gik lidt turer op og ned af stranden i stedet for. Det var nu også ganske hyggeligt.

Frokost ved Catch 22

Vi fik en dejlig frokost på en af de mange restauranter. Det er jo bare skønt at kunne sidde og nyde en dejlig udsigt udover stranden. Bagefter gik vi lidt rundt på stranden, kiggede på små boder og fik købt lidt souvenirs ved hjem til DK.

Dinner cruise

Al vores bøvl med sejlturer dagen efter havde resulteret ud i, at vi nu havde en dinner cruise til vores sidste aften. Vi var så heldige, at vi havde fået pladser på øverste dæk, aller forrest, så vi havde den bedste udsigt på hele sejlturen. Der blev serveret vand og sodavand ad libitum og så var der en rigtig fin buffet. Lidt blandede godter og en pasta station hvor du kunne få lavet din egen pastaret. Ikke noget vildt overdådigt, men med stemningen og udsigten af solnedgangen var maden måske heller ikke det vigtigste. En skøn tur rundt i kanalerne, samt ud foran kysten, hvor vi kunne se verdens største pariserhjul de er ved at bygge, samt en fantastisk udsigt indover Dubai og alle skyskraberne.

De sidste timer på hotellet

Vi var hjemme ved en 20-tiden og nuppede lige en hurtig tur i fitness. Jeg trængte virkelig lige til at røre mig lidt og vi skulle alligevel holde os vågen indtil midnat hvor vi skulle køre mod lufthavnen.

Aflevering af bilen i lufthavnen

Det havde gået så nemt med at hente bilen da vi ankom, men det tog i hvert fald 20min inden ham der skulle tage imod bilen kom (godt vi var i god tid). Det er nok den mest grundige gennemgang jeg nogensinde har haft af en bil. De tjekkede for alt. De ville endda have os til at betale ekstra fordi fælgene så slidte ud. Heldigvis havde Søren lige præcis taget billeder af dem også da vi lejede bilen, så vi kunne argumentere for at det ikke var vores slidtage. Det er altså super vigtigt, at i lige tager billeder af hele bilen inden i kører ud fra biludlejningsstedet. Det er dog det første sted vi har oplevet så grunddig en gennemgang, men det er altid godt at være på den sikre side. Ellers gik alt super fint og vi kunne nemt og hurtigt gå direkte i terminalen og få tjekket ind.

Dubai – en dejlig by

Alt i alt har det været en helt igennem, fantastisk tur. Jeg synes det har været super spændende at opleve en anden slags storby. Der er jo intet der slår charmen fra de ældre europæiske storbyer, men Dubai har til gengæld bare sin helt egen charme. Efter en uge var jeg stadig lige så imponeret af alle deres skyskrabere og moderne by. Det kan varmt anbefales, men det er ikke en af de billige rejser. Jeg er glad for, at vi valgte at tage Dubai henover nytår. Når det nu alligevel er en anelse peberet, kunne vi lige så godt få hele pakken med.

Rejse guides – inspiration

Hvis du søger lidt mere inspiration til din næste rejse, kan du også læse disse spændende rejse guides jeg har skrevet.

Bali – en fantastisk ø

Jeg lover jer for, at det var underholdene at have mig som chauffør og jeg tror, at Søren nogle gange frygtede sit liv.

Vilnius – en hemmelig perle i Europa

Milano – smukke Italien

Populære blogindlæg

Efterlad en kommentar

Anja Thy, profil billede

Anja Thy

Jeg er en jysk pige med begge ben plantet i jorden. Jeg er en jordnær person, med masser af livsglæde, positivitet og generelt en livsnyder. Jeg elsker at have mange bolde i luften og nyder alle aspekter af mit arbejde. Jeg brænder for, at hjælpe andre mennesker, med en sundere livsstil. Både fysisk såvel som mentalt.