Vilnius – din rejseguide

Vilnius – en smuk by med masser at byde på

Vilnius er Litauens hovedstad og en by med rigtig megen charme, flot arkitektur, historie og smuk natur. På vores 5 dages tur til Litauen boede vi i Kaunas (læs vores indlæg omkring Kaunas her). Men havde lejet en bil og tog derfor en heldagstur til Vilnius.

Vi har idag besøgt den smukke by Vilnius, Litauens hovedstad (læs mit indlæg omkring Litauen generelt, hvis du ønsker lidt baggrundsviden). Vi kørte fra Kaunas imorges – en tur der ca tager en time og 20 min. Parkering er ikke så nem, at blive klog på i Litauen, måske mest af alt fordi intet står på engelsk og deres sprog er virkelig ikke til at forstå noget som helst af. Men vi fik googlet os frem til et par områder, tæt på centrum med fri parkering på gaderne (Thank god for gratis data i hele EU nu, det gør det så meget nemmere lige at google). 

Turist information 

Vi fandt den nærmeste turist information (tæt ved Town Hall Square) hvor vi kunne få et kort over byen og dermed få et overblik over hvilken rute der var smartest at gå rundt. Vi havde bilen med, men ville egentlig helst gerne gå rundt hele dagen.

Hop on / hop off busser

I de fleste storbyer, vælger vi oftest en tur med hop on / hop off busserne. De giver et rigtig godt overblik over byen og giver god inspiration til hvad du gerne vil besøge og en historisk baggrund. Men nu hvor vi kun var en dag i byen og den virkede overskuelig at gå rundt i, nuppede vi den på egen hånd.  

Gåtur i Vilnius

Vi startede vores tur ved Town Hall Square og bevægede os ned gennem en af de jødiske ghetto’er fra 2. verdenskrig. Skræmmende og interessant at gå rundt i gaderne, hvor der har hærget så megen død og ødelæggelse.

Herfra bevægede vi os videre rundt til historiske monumenter og endnu flere kirker. 

 • Presidential Palace
 • Vilnius University
 • Palace of the Grand Dukes
 • Cathedral Basilica & Square
 • Church of St. Peter and Paul
 • St. Anne’s and Bernadine Churches

Church of St. Peter and Paul

St. Anne’s and Bernadine Churches

Hill of Three Crosses

På et af de højeste steder i Vilnius, ligger Hill of Therese Crosses. Det er et monument og blevet et varemærke over Vilnius. Det siges, at der blev halshugget 7 franciskanere på Bakken, og herefter rejst tre træ kors. Det blev et symbol for byen og derfor blev der i 1916 bygget tre nye kors i cement. Udover det historiske varemærke af Vilnius, er der også en fantastisk udsigt udover hele byen. Derudover er det også en skøn workout i sig selv at vandre op på toppen. Vi gik bagom, så vi efterfølgende fulgte den smukke natur ned i den botaniske have.

City view from the top

Holocaust Exposition

Holocaust museum – også kaldet det jødiske museum. Det lille grønne træhus er fyldte med fortællinger fra det jødiske samfund under 2. verdenskrig. Der er fortællinger fra alle de overlevende og beretninger fra de dræbte og deres skæbne. På loftet, er der rekonstrueret et af gemmestederne, hvor de holdte til da ghetto’erne blev angrebet. Her er bl.a en fortælling om en 12-årig dreng der gemmer sig med sin far. Det er lavet virkelig autentisk, med lyde fra soldater der tramper, brædder der knirker og pludselig er der et barn der bryder ud i gråd. De fleste panikken og moderen ender faktisk med at kvæle sit lille barn med en pude, for at redde livet af de 20 andre mennesker i det lille rum. Det er simpelthen så barskt.

 

Trakai Island Castle

På vores vej tilbage mod Kaunas kørte vi ind forbi Trakai Island Castle. Det er kun en omvej på ca 20km, så det passer perfekt til et smut forbi. Slottet ligger på en lille ø (Lake Galvé) i Trakai. Slottet er fra det 14. århundrede. Vi gik en tur rundt om slottet og valgte at springe over at gå ind på museet. Vi havde måske været på rigeligt af museer på dette tidspunkt. Det mest charmerende ved stedet, var næsten den lille by på fastlandet. Den bar virkelig præg af den ældre stil, med træhuse og små hyggelige shops.

Vilnius

Vilnius er alt, i alt en dejlig by, med rigtig meget at give af. Du får generelt en rigtig god fornemmelse af Litauen. Jeg vil anbefale du også læser min rejseguide til Litauen, da jeg også her uddyber lidt mere omkring landet og deres kultur.

Tak fordi du læste med.

Husk du også kan læse:

Kaunas – din rejseguide

Eller generelt om Litauen og gode rejsetips hvis du også skal til Litauen en dag.

Litauen – din rejseguide til Kaunas og Vilnius

Inspiration til din næste rejsedestination

Og søger du andet inspiration til din næste rejse, kan jeg varmt anbefale;

Bali – din rejseguide

… med udsigt udover rismarkerne

Milano – din rejseguide

Italien, Lecco

Populære blogindlæg

Indlæg

2 Comments

 1. Cirkeline den 8. januar 2021 kl. 15:01

  Åh, hvor lyder det bare helt fantastisk! Vi har selv besøgt Vilnuis, og vi drømmer om at komme tilbage – forhåbentligt i 2021! Lad os krydse fingre for et meget bedre rejseår i 2021, så vi kan komme ud i verden igen! 🙂

  Kh. Cirkeline // RejsRejsRejs

  Du er velkommen til at læse vores tips til i vores artikel om en sviptur til Litauens hovedstad

  • anja den 9. juli 2021 kl. 6:33

   Ja jeg håber virkelig der kommer flere muligheder for at rejse snart☀️????. Mange tak for linket, det vil jeg også lige kigge på????

Efterlad en kommentar

Anja Thy, profil billede

Anja Thy

Jeg er en jysk pige med begge ben plantet i jorden. Jeg er en jordnær person, med masser af livsglæde, positivitet og generelt en livsnyder. Jeg elsker at have mange bolde i luften og nyder alle aspekter af mit arbejde. Jeg brænder for, at hjælpe andre mennesker, med en sundere livsstil. Både fysisk såvel som mentalt.