Grødkage med bær
De fleste der kender mig, ved at jeg elsker grød, meen nogle gange er det selvfølgelig meget godt med lidt alternativer. Derfor lavede jeg denne grødkage med frugt og bær den anden dag og er stor fan!
Den er let, lækker og nærende og mætter i lang tid. Selv min far der er rimelig konservativ på mad fronten og helst bare vil have hans corn flakes eller jordbær yoghurt, var imponeret.
En kage giver 4 portioner
Ingredienser:
Bund:
- 250g bær – optøede eller frosne, det er helt op til dig.
- 2 æbler eller 2 pærer
Fyld:
- 200g blandede flager af havre, spelt, hirse osv.
- 2 tsk kardemomme
- 2 æg
- 4 dl mandelmælk (eller blot alm mælk)
- 1 tsk bagepulver
- 1/2 tsk middelhavssalt
Drys:
- 50g hakkede mandler / 50g mørk chokolade
- Friske bær
Fremgangsmåde:
- Skær æbler og pærer i små tern, kom dem i en smurt bageform sammen med bær.
- Rør fyldet sammen og fordel det over frugterne i formen.
- Drys de hakkede mandler eller chokolade over.
- Bag hele herligheden i ovnen ved 175 grader i 35-40 minutter.
- Pynt med friske bær.
Bon appetit!
Inspiration
Søger du inspiration til andre lækre morgenmad opskrifter, så kig med herunder.
Avocado yoghurt
Sunde banan pandekager
Quinoa Pandekager
G R Ø D – en perfekt start på dagen!
Populære blogindlæg
Indlæg Morgenmad, Opskrifter