Raita
Raita kan sammenlignes lidt med den græske tzatziki, bare tilsat frisk hakket mynte. Det giver lidt mere friskhed og en rund og dejlig smag. Du kan med fordel lave den dagen før den skal serveres, så den får lov til at stå og trække lidt smag. Den er super nem at lave og er det perfekte tilbehør i det indiske køkken.
Ingredienser:
- 1 agurk
- 2,5 dl yoghurt
- 2 fed hvidløg
- 4 spsk. hakket mynteblade
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Skræl agurken, fjern kernerne og skær i tynde skiver.
- Hak hvidløg og mynte fint.
- Bland yoghurt sammen med agurk, hvidløg, mynte og smag til med salt og peber.
Raita er super lækkert som tilbehør og er perfekt sammen med hjemmelavet naanbrød. Jeg har lavet en opskrift der er super lækker og vildt nem at lave. Du kan finde den her: Hjemmelavet naanbrød.
Raita var også en del af min indiske inspirerede påskefrokost – du kan finde hele menuen her: Indisk inspireret påskefrokost med langtidsstegt lammekølle
Inspiration
Hvis du er på udkig efter lidt mere indisk inspireret madlavning, så er der et par opskrifter herunder.
[…] andet rigtig lækkert tilbehør i det indiske køkken er en god og krydret raita, som også kan nydes med noget hjemmelavet […]