Rødkålssalat med karamelliseret hokkaido græskar og blåbær

Rødkålssalat med karamelliseret hokkaido græskar og blåbær

Lækre salater behøver ikke være særlig komplicerede for at smage godt. Der er rigtig mange måder at pimpe dine grøntsager op og give dem ny smag og plads i køkkenet. Jeg elsker hokkaido græskar og spiser det så meget som muligt, så længe det stadig er i sæson. For det første smager det vildt godt, for det andet er det meget kaloriefattigt, og derfor kan du guffe en masse af det. Jeg har skrevet meget mere om hokkaido græskar og dets fordele her.

Græskar er måske ikke den mest oplagte grøntsag at bruge til julemiddagen, men da jeg boede i USA var det meget normalt at have med i madlavningen. Derfor tænkte jeg, at det skulle i da også have muligheden for at prøve. Du kan sagtens skifte blåbær ud med appelsiner, hvis du ønsker at gøre den endnu mere julet.

Rødkålssalat med karamelliseret hokkaido græskar og blåbær

Ingredienser:

  • ½ hokkaido græskar
  • 2 spsk honning
  • 2 spsk oliven olie
  • 200g blåbær
  • Rød spidskål eller rødkål
  • 50g valnødder

Dressing:

  • Eddike
  • 1 spsk agave sirup
  • Havsalt
  • Saft af ½ citron.
  • 1 knivspids stødt nellike

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm din ovn til 200 grader og læg bagepapir på 1 plade.
  2. Vask græskarret grundigt, du kan sagtens bruge det med skræl på, hvis det er et økologisk græskar.
  3. Skær græskaret over og udhul det.
  4. Skær græskaret ud i tilpasse små størrelser til din salat. Vi kan lige så godt bage hele græskaret og så kan du gemme de stykker du ikke bruger i din salat, til dagen efter.
  5. Fordel alle stykkerne udover den ene bageplade. Hæld lidt olie og honning udover grøntsagerne og drys med salt, lidt stødt nellike og kanel.
  6. Sæt i ovnen og bag dem i 20-25min, eller indtil de er møre.
  7. Snit kålen fint (jo finere du snitter den jo mere sødme). Jeg brugte rød spidskål, men du kan også sagtens bruge rødkål.
  8. Bland ingredienserne sammen til dressingen.
  9. Ta’ græskarerne ud af ovnen og lad dem køle ned.
  10. Fordel kålen i en skål, tilføj græskarstykkerne og blåbær (eller appelsin), hæld dressingen henover og drys med valnødder.

Hvis du ønsker mere end en salat til din julemiddag, eller bare en helt almindelig hverdag, så er der også en fantastisk rødbedesalat.

Rødbedesalat med appelsin og syltede rødløg

Rødkålssalat og rødbedesalat - julesalater

Vi havde list feta ost til overs og derfor kom de også med på salaten.

Frisk spidskålssalat med æble, tahin og ristede solsikkekerner

Salat inspiration

Frisk sommersalat med ananas, mynte, chili, koriander og ingefær

Hokkaido salat med karamelliseret blommer

Quinoa salat med avokado og edamamebønner

Quinoa salat med avokado og edamammebønner

Sprød efterårssalat med hokkaido græskar og tahin

Sprød efterårssalat med hokkaido græskar og tahin - ernæringscoach

Sprød efterårssalat med hokkaido græskar og tahin – ernæringscoach

Populære blogindlæg

Efterfødselstræning

Læs mere

Wauw – jeg er nybagt mor

Læs mere

2 Comments

  1. […] Rødskålssalat med karamelliseret hokkaido græskar og blåbær […]

  2. […] Rødkålssalat med karamelliseret hokkaido græskar og blåbær. […]

Efterlad en kommentar





Anja Thy, profil billede

Anja Thy

Jeg er en jysk pige med begge ben plantet i jorden. Jeg er en jordnær person, med masser af livsglæde, positivitet og generelt en livsnyder. Jeg elsker at have mange bolde i luften og nyder alle aspekter af mit arbejde. Jeg brænder for, at hjælpe andre mennesker, med en sundere livsstil. Både fysisk såvel som mentalt.

Bootcamps

Bootcamp

Kvaliteten fra personlig træning og holdånden fra holdsport. Team spirit, masser af grin og sjove øjeblikke. Træningskammerater for livet❤