Granola snegle
Granola snegle? Selvom jeg elsker kanelsnegle, er jeg faktisk ikke kæmpe fan af dem. Måske jeg bare synes de bliver lidt kedelige i længden. Men da min søde praktikant, Louise introducerede mig for disse granola snegle, der må jeg ærligt indrømme at jeg var solgt med det samme. Og mums hvor smager de bare godt! Granola snegle er det perfekte mix af en klassisk kanelsnegl og en sprød granola. Derfor egner sneglene sig perfekt til en lækker brunch, en hurtig snack på farten eller som det søde indslag i madpakken.
Denne portion giver ca. 20 snegle og de kan sagtens holde sig et par dage i en lufttæt pose.
INGREDIENSER
Dej:
- ½ L vand
- 15 g gær
- 550 g ølandshvedemel
- 150 g spelt mel
- 2 spsk. chiafrø
- 2 dl havregryn, grov valsede
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. agavesirup
- 2 spsk. olie
Remonce:
- 20 stk. friske dadler
- 2 spsk. kokosolie
- 2 spsk. kogende vand
- 1 tsk. vaniljepulver
Granola fyld:
- 100 g ristede, hakkede hasselnødder (eller anden nød)
- 100 g fint hakkede, tørrede tranebær (eller anden tørret frugt)
FREMGANGSMÅDE
- Opløs gæren i det kolde vand.
- Tilsæt sirup, olie, chiafrø, salt og havregryn. Sørg for at røre godt så chiafrø’ene ikke klumper sammen.
- Vend lidt af melet i af gangen, så den ikke bliver for tør.
- Ælt dejen grundigt i 5 minutter, så dejen bliver smidig.
- Dæk skålen til med husholdningsfilm og stil dejen i køleskabet. Lad dejen hæve minimum 1 ½ time.
- Blend dadler, kokosolie, vand og vaniljepulver til en ensartet masse.
- Rist og hak hasselnødderne groft. Hak tranebærrene fint.
Når dejen har hævet længe nok, kan du fortsætte med følgende punkter.
- Tænd ovnen på 180oC over- og undervarme.
- Rul dejen ud i ca. 5 mm tykkelse og smør remoncen ud.
- Fordel de hakkede nødder og tørret frugt.
- Rul dejen sammen og skær ud i snegle.
- Lad dem efterhæve 30 minutter.
- Bag sneglene ca. 15 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte.
Nyd nogle fantastiske og lækre snegle
TIPS OG KOMMENTARER
Tilsæt eventuelt 1 spsk. Kanel til remoncen, hvis du er helt vild med kanelsnegle.
Har du ikke den store lyst til tranebær eller hasselnødder kan dette sagtens byttes ud med eksempelvis valnødder, cashewnødder, mandler, solsikkekerner, bananchips, gojibær, rosiner, svesker eller hvad du nu lige har i køkkenskabet.
Andre jule godter
Herunder finder du mere inspiration til lækre julegodter.
Brunkager, dadelkugler og saltede mandler er også helt perfekte snacks i denne søde juletid. Tryk på navnet for at se opskriften.