Sprød kålsalat med røgede mandler og rygeost
Denne salat er yderst nem at gå til og smager rigtig skønt. Jeg er helt vild med de røgede mandler, der giver en utrolig lækker smag, samt er dejlig knasende.
Ingredienser:
Salat:
- 300 g fintrevet kål (broccoli, blomkål, rød- og hvidt spidskål) Vælg dine favoritter eller lige hvad du har i køleskabet. Min. 2 slags kål
- 1 pakke kalkun bacon eller røget mandler
Dressing:
- 1 lille bæger rygeost
- 4 spsk. cremefraiche
- 2 spsk. mayonnaise
- ½ spsk. citronsaft
- Salt & peber
Én stor bred skål, mandolinjern.
Fremgangsmåde:
- Rør dressingen sammen i skålen og smag til.
- Skyl og rens kålen. Halver kålen. Riv fra spidsen og ind mod stokken. Kålen rives i meget tynde skiver på mandolinjernet. Jo finere du river din kål, jo mere sødme kan du trække ud af den. Kom kålen ned i skålen og vend det rundt i dressingen.
- Kom bagepapir på en bageplade. Sæt ovnen på varmluft ved 200 grader. Baconen ristes i ovnen i ca. 15 min. Bræk det i små stykker og vend det i salaten.
Eller røgede mandler af:
- 100 g mandler
- ½ dl vand
- 1 tsk salt
- ½-1 tsk. røget paprika.
- Varm vand og salt op på en pande, til saltet er opløst. Tilsæt mandlerne.
- Lad det simre indtil vandet næsten er fordampet.
- Drys røget paprika over mandlerne og rør rundt. Tør derefter mandlerne på 1 stk. bagepapir i ovnen ved 150 g i ca 10 min. De skal være tørre og knasende.
Bon appetit – jeg tilføjede lige nogle brombær i dagens anledning.