Malta – din rejseguide

Jeg er meget spændt på vores ferie på Malta. Jeg ved ærlig talt ikke meget om den syd europæiske ø – det gør jeg forhåbentlig om en uge. Dette er vores sidste rejse inden vores familieforøgelse til juli måned. Det er på en måde meget uvirkeligt, men gør det også til en speciel tur. Samtidig kan vi også fejre vores seks års dag. Det er blevet lidt af en tradition med en ferie denne dag, for at fejre vores liv sammen. Planen havde ellers været en rundrejse i Brasilien, men den har en vis pige sat en stopper for. Så nu bliver det en uge på Malta. 

Malta

Malta er en helt igennem skøn ø. Den byder på lidt for enhver smag. Sol og dejligt vejr med mulighed for, at dase ved stranden eller poolen. Masser af historie og kultur hvis du er typen der gerne vil udforske og opleve en masse. Derudover, har Malta også en rigtig skøn natur, som både kan opleves på Malta, men også de omkringliggende mindre ø’er. 

En kulinarisk oplevelse

Det eneste der ikke er lige topper på oplevelsen, er den kulinariske del. Malta har rigtig meget lækker og frisk fisk, men så stopper den vidst også der. Jeg synes ikke den maltetiske cuisine er noget videre imponerende. Deres side orders er oftest blot pomfritter og få grøntsager, hvis der overhovedet er grøntsager med. Derfor har vi faktisk mest spist italiensk mad, der ligger der nogle rigtig lækre restauranter. 

Maltas historie

Maltas historie begynder engang omkring 5200 f.Kr., da de maltesiske øer – den største ø Malta, den lidt mindre Gozo og fire andre småøer syd for Italien – blev befolket fra Sicilien . Senere kom fønikere og grækere til Malta. Talrige mennesker og lande har erobret eller haft tilknytning til øen i århundreder. Omkring 200 f.Kr. blev Malta placeret under det romerske rige . Siden da er øen blevet erobret af arabere og normanere. I 1530 blev øen givet til krusfarernes orden i den maltesiske orden for at beskytte Rom mod tyrkerne .

Den første store belejring af Malta stod tyrkerne for i 1565, men øen overgav sig aldrig. Den anden store belejring opstod under Anden Verdenskrig, ø’en blev bombet og forhindrede forsyninger, men Malta overgav sig aldrig. For deres flotte indsats, blev Malta tildelt den britiske konges ærespris; Georges kors for deres store heltemod. Det georgiske kors er i dag en del af landets flag.

Efter Napoleonskrigene blev Malta overtaget af Storbritannien , og efter 164 år som en britisk koloni blev Malta uafhængig af Storbritannien i 1964 . Malta blev medlem af Den Europæiske Union i 2004.

Malta har altid været en meget strategisk interessant ø, pga dens geografiske placering. Derfor finder du også rigtig meget historie på Malta. 

Hop on / hop off bustur

Inden vi tog herned, havde vi besluttet at tage med hop on / hop off busserne. De dækker faktisk det meste af ø’en og er en super fin måde at komme rundt og se en masse på. Søren havde oprindelig kigget på City Sightseeing, de kørte dog kun en gang i timen. Det betød, at det faktisk ville blive ret presset at nå særlig mange steder, hvis man også skulle hele vejen hjem igennem turen. 

Alle busserne, kører nede fra havne området i Sliema. På vej ned til vores bus blev vi selvfølgelig stoppet af en sælger der ville sælge os en bustur. Heldigt nok, stoppede vi op og snakkede med hende. Det viste sig, at hun var fra et andet firma; Malta Sightseeing der havde stort set samme tur, deres busser kørte bare hver halve time. Det viste sig, at det ville give meget mere mening ifht at kunne nå at stoppe ind ved de forskellige steder.

Syd turen

Søren havde selvfølgelig researchet en del hjemmefra, på hvad der var værd at stå af ved og på hvad vi blot kunne se på fra bussen. Turen startede med, at køre lidt rundt i Valletta. Her er der også rigtig mange fine steder man kan hoppe af og opleve ting, men vi valgte at prioritere de steder der lå længere væk, da vi nemmere blot kunne gå over til Valletta hjemmefra. Herefter kørte vi videre over øst på til en lille fisker landsby; Marsaxlokk. Vores første stop.

Marsaxlokk fisning village

Du bliver sat af helt ude i et industriområde, så det handler lige om, at finde vej ned til havnen. Her bliver du mødt af den hyggeligste lille havne promenade. Der ligger små, farverige fiske kuttere hele vejen langs breden. Om søndagen er der rigtig mange lokale der kommer ned og køber frisk fisk. Langs promenaden har du de typiske fortovsrestauranter med masser af godt fra havet. Små boder med de lokaler sælgere og så er der selvfølgelig et hav af turister. En sød lille perle, der helt bestemt er et lille stop værd. Er du her først ved frokost tid (hvis du ikke er lige som os der tager den første mulige bus), så er jeg sikker på, at du kan få nogle rigtig lækre frokost retter med helt frisk fanget fisk. 

Blue grotto

Restaurant – Step in

Herefter gik turen videre gennem det maltetiske landskab. Længere ned syd på, til de blå grotter. Vores 2. planlagte stop på turen. De blå grotter, er et af de kendte turist attraktioner på Malta og det er ikke uden grund. Vi startede dog med, at finde en restaurant til noget frokost. Du bliver mødt af en del restauranter lige hvor du bliver sat af bussen, de så ikke ud af særlig meget. Helt nede ved vandet, lige inden du køber billetter til grotterne, lå der en ganske fin restaurant. Jeg vil sige, lokationen er klart det du betaler mest for. Du har den dejligste udsigt udover havet, med klipperne i baggrunden. Maden er ganske udemærket, men det er ikke nogen kulinarisk oplevelse. De andre fik en burger, den var meget plain og ikke noget særlig. Jeg fik en pizza og den synes jeg faktisk var ganske udemærket.  

Sejltur til blue grotto

Du kan ikke gå ud til grotterne, så du bliver nødt til at købe en sejltur til 8€. Det er en meget lille båd, med plads til en 8-9 personer. Det er en meget interessant sejltur rundt til grotterne. Bølgerne går højt, båden er lille. Det er dermed den perfekte kombi til en meget gyngende båd og et par hvin fra mig. Ubehaget fra båden er dog det hele værd. Det er fantastisk at se de store klippevægge og grotter der har dannet sig. Havet er helt tyrkis blå og det giver et virkelig flot genskær i klippevæggene. 

Hagar Qim og Mnajdra templerne

Vores 3. og sidste stop – var ved nogle ældgamle templer der daterer helt tilbage til år 3600-3200 BC. Som den historiker Søren er, var det her nok det stop han glædede sig aller mest til. Det er ret imponerende hvor velbevarede ruinerne rent faktisk er. Indgange til syd templet, var placeret således at solopgangen ramte døren om foråret, samt solformørkelsen om efteråret, men også den længste og korteste dag på året. Det er imponerende, at de allerede den gang kunne lave sådanne udregninger og endda planlagde det i deres bygninger.  

Nord turen

Nord turen er den anden tur rundt på ø’en og lidt længere end syd turen. Her starter du også med en tur igennem Valletta. Efterfølgende kører bussen mere ind midt på ø’en.

Ta Qali – crafts village and aviation museum

Èn af de første stop du kan lave efter du er kommet ud af byen, er ved Tá Qali. Her er der en landsby fyldt med en masse håndværkere. Både bomuldsarbejde, keramik, landbrug og meget mere. Lige ved siden af, ligger der også et luftfartsmuseum. Vi valgte ikke at stoppe her, da vi havde andre stop vi hellere ville prioritere. 

Mosta

Vores første reelle stop var ved Mosta kirken. Mosta er en af de større byer inde midt på ø’en. I gamle dage, var det bedst at bo væk fra vandet for at holde sig på afstand fra piraterne.

Mosta kirken

Mosta kirken er bygget i 1833-1863. Den har den 3. største kuppel i verden. Kun overgået af Rom og Istanbul. Det er en romersk/katolsk kirke, der er lavet for at hædre jomfru Maria. Den finder inspiration i den romerske phantenon. Rotunden har en diameter på næsten 40 meter. 

Kirken er meget kendt for en historie fra 1942, hvor der var samlet 300 mennesker i kirken. Her blev de bombarderet af en bombe fra tyskerne. Af en eller anden grund eksploderede den ikke – og det er idag set som et mirakel. Det var meningen, at den skulle ramme en luftfartsstation, så den tyske pilot kom bagefter til Malta for at undskylde.  

Vi var ikke inde i kirken, men nød den flotte bygning ude fra.

World war || shelter 

Lige ved siden af kirken, finder du også en bunker fra 2. verdenskrig. Du skal egentlig købe en billet til 2€ over ved kirken, men det opdagede jeg slet ikke og gik bare derned. Det er et meget autentisk og fint lille shelter med underjordiske gange. Et fint lille ekstra besøg udover kirken.

Der hører en sød lille historie med til Mosta by. En lille pige var på flugt fra piraterne og gemte sig i en hule under et kapel. Her bad hun til jomfru Maria om at beskytte hende. Jomfru Maria fik en edderkop til at lave et stort spind over døren. Da piraterne kom, ledte de ikke efter pigen der, da spindet jo stadig var intakt.

Mdina – den gamle by

Mdina er den ældeste by på Malta og menes at kunne dateres helt tilbage til år 1500 f.kr. Den var i tidernes morgen hovedstaden på Malta grundet dens strategiske position. Mdina er bygget på en klippetop, og sikrede derfor at fjenderne kunne ses på lang afstand. Byen er omringet af store mure og volde for at beskytte byen. Her ses den arabiske indflydelse i Malta.

Lige når du står af bussen bliver du mødt af den store port ind til byen, samt en masse hestevogne der allerede der sætter en charmerende standard for byen. Når du træder ind af porten, bliver du mødt af den hyggeligste stemning. Små snoede gader der alle dammer rammen om de tætte bygninger. Det er ren charme og er simpelthen så hyggeligt at gå rundt. Det er som en lille labyrint. Her har du rig mulighed for at nyde en frokost, købe lidt souvenirs eller bare nyde stemningen. Der ligger også et naturhistorisk museum med udstillinger af ø’ens naturliv og planter. 

Rabat

Rabat er egentlig det næste stop på turen, men ligger så tæt op af Mdina, at vi valgte at gå rundt til flere af attraktionerne der også. Rabat spillede en stor rolle på Malta under det romerske herredømme. Den er kendt som den romerske by og det er også her du finder det romerske hus; Domus Romana

Domus Romana

Domus Romana er et romersk hus der blev bygget i det 1. århundrede BC. Det blev oprindelig bygget som et romersk byhus, men i det 11. århundrede blev der bygget en muslimsk kirkegård ved de daværende ruiner. Her er der bevaret søjler, mosaik og andre udgravninger fra den romerske tid. 

St Paul’s catacombs

Efter vores besøg ved det romerske hus, gik vi ned gennem Rabat. Ligesom Mdina er der nogle vildt hyggelige og små gader. Længere nede i Rabat besøgte vi St Paul’s gravpladser. Et kæmpe område, næsten midt inde i byen, med intet mindre end omkring 26 underjordiske gravpladser. Nogle af dem var imponerende store. Det er virkelig fantastisk at de stadig er bevaret og står så flot. 

Vi købte en samlet kulturpakke til både Domus Romana, St Paul’s catacombs og The Natural Museum i Mdina. Du sparer ca 5€ ved at købe en samlet pakke, fremfor separate billetter. 

Golden Bay

Vores sidste stop på turen, blev på en af Maltas mest populære strand – Golden Bay. Jeg havde egentlig set frem til, lige et ligge en times tid på stranden og blot nyde havet, naturen og solen. Men det var begyndt at blive overskyet og en liggestol kostede 10€ – det synes jeg alligevel var lige i overkanten blot for en time. 

Apple’s Eye

Inden vi gik ned til Golden Bay, lå der en restaurant oppe på toppen – perfekt til en frokost. Jeg fik en pizza, som faktisk var ganske udemærket. Det er seriøst blevet mit safe choice hernede, dem har det virkelig ikke fucked up på noget tidspunkt. Søren bestilt til gengæld en burger og efter hans mening, den dårligste burger han nogensinde havde fået. Havde vi prioriteret at spise frokost inde i Rabat inden vi kørte videre, havde det nok givet en bedre kulinarisk oplevelse. Blot et lille tip her fra. Der ligger også en lille café nede ved stranden, der så ud til at have nogle ganske fine sandwiches. 

Retur til Sliema

Resten af busturen hjem, nød vi blot at køre hele vejen langs kysten gennem St. George’s Bay, St. Julian’s og Spinola Bay. Der er nogle virkelig hyggelige kystbyer. 

Sliema

Sliema var oprindeligt en lille fiskerby, men er nu Maltas største by. Der er faktisk større end hovedstaden Valletta, der ligger 7-8km syd for Sliema, eller en kort 10min med færgen. 

Byen ligger på en halvø og har derfor en lang kystlinje. Stor dele af den er en flot promenade med restauranter, caféer, legepladser, springvand og meget mere. Hele vejen bag den lange promenade, løber vejen Tower Road. Langs Tower Road ligger mange af Sliema bedste hoteller og fashionable lejlighedskomplekser. 

Der er masser af shopping muligheder i Sliema. Alt lige fra maltesiske specialiteter som sølv, keramik, mundblæst glas og lædervarer til designertøj og de butikker vi oftest kender hjemmefra. 

Strande ved Sliema

Du kan blive beriget med rigtig mange ting i Sliema, men desværre ikke en dejlig lækker sandstrand. Lidt nord for Sliema inden du rammer St. Julian’s kan du dog finde en lille, hyggeligt sandstrand, kaldet Balluta Bay Beach. Der går masser af lokale busser, så det er nemt at komme til. 

Vandet er dog stadig super lækkert, rent og krystalklart, langs Sliema, så de fleste bader og soler sig fra de mange klipper. 

Restauranter

Sliema byder på en del restauranter. Både nogle virkelig lækre restauranter, men også et hav af de helt typiske turist restauranter der har et menukort med 100 valg muligheder og intet af det i særlig høj kvalitet. Søren er ikke så vild med fisk, så vi har desværre ikke fået prøvet nogle af de populære fiske restauranter af. Til gengæld har vi prøvet en del af de restauranter der ligger nær vores hotel. 

Al Solito Posto

Den skulle være kåret som en af de aller bedste pizza restauranter på Malta og den er bestemt også et besøg værd, hvis du er på udkig efter rigtig gode pizza’er. De har et hav af muligheder og også en masse specielle smagssammensætninger vi ikke lige havde oplevet før. Du kan endda bestille en 1/2 – 1/2 pizza, så du har mulighed for at smage hele to varianter. Det er den bedste pizza jeg har fået på hele Malta, og jeg har faktisk fået en del pizza hernede. På mange af vores turer, har der ikke været nogle særlig gode kulinariske muligheder og så har pizza lidt været et safe choice. Det er en meget populær restaurant så du skal helst ikke komme senere end kl. 19 hvis du vil være sikker på at kunne få et bord. 

La Vida, Bar De Tapas

Er du til tapas og lækker tapas – så er … et rigtig godt bud. De har rigtig mange ting at vælge imellem og det smager super godt. Det er en meget lille restaurant, så her vil jeg også anbefale, at komme forholdsvis tidligt for at sikre dig et bord. 

Fortizza / castello

En restaurant der ser ud af rigtig meget, men som bestemt ikke er et besøg værd er Fortizza, lige overfor Preluna Hotel. Den smukke slotsbygning ser super tiltalende og hyggelig ud og det er den bestemt også udefra. Når du kommer ind er det lidt mere som at være på en engelsk pub. Maden er bestemt ikke noget at råbe hurra for.

Preluna Hotel

Vi bor i Sliema, en slags forstad til hovedstaden; Valletta. Vi bor på Preluna hotel der ligger helt nede ved vandet (der er dog inden bade strand, men de lokale bruger klipperne til at ligge og solbade på). Det er et ganske fint hotel. Nogle fine værelser. Morgenmadsbuffet’en har lidt af det hele. Vi er dog nærmest de eneste unge par, der er fyldt med pensionister og ældre mennesker. Poolen har desværre vinter lukket, det er lidt ærgerligt den ikke kan bruges. Til gengæld er der en indendørs pool der er ganske fin. Men det er jo ikke helt det samme, som at ligge og dase ved en pool i solen. Hotellet ligger ca 12 min gang fra Sliema havn, hvor de fleste både og busser kører fra. Samt her går færgen også over til Valletta hver halve time. Det er en hurtig tur på ca 10 min og koster kun 1,5€ pr vej. Det er også hernede du finder en masse butikker og en smuk udsigt til befæstningen og kirkekuplerne i Valletta. 

Bo i Sliema

Umiddelbart, synes jeg Sliema virker som et rigtig fornuftigt sted at bo, hvis du gerne vil opleve lidt af det hele på Malta. Mod øst har du havnen, hvor alle turistbusserne og de andre attraktioner går fra. Derudover er der færgen over til Valletta så du nemt kan tage derover. Mod vest er der ikke langt om til de små hyggelige byer langs vandet. Der er fine gå muligheder om til St Julian’s Bay eller Spinola Bay. Derudover ligger det også rimelig tæt på lufthavnen. 

Valletta

Valletta er idag Maltas hovedstad. Byen er ligesom så mange andre byer her på Malta, omringet af murer. Den blev grundlagt i 1500-tallet af ridderen St. John, en romersk katolsk. Valletta er kendt for sine mange museer, paladser og kirker. 

Den gamle bymidte af Valletta er super hyggelig og charmerende. Her bliver du mødt af en masse små og snoede gader, med gamle bygninger og masser af charme. Derudover er der en masse små kirker. Malta, har generelt vildt mange kirker. Der er en rigtig hyggelig hovedgade, hvor der er en masse cafeér, restauranter og butikker. 

Rundt om den gamle bydel, har de stadig bevaret den gamle by mur. Når du sejler i land fra Sliema, skal du først op over muren (det er en skøn gåtur op af) for herefter at komme rigtig ind i byen. Du kan også, hoppe på en lille sightseeing bil der kører rundt i Valletta. Den koster kun 5€ og sætter dig af oppe ved by centrum. Det er en fin måde lige at komme rundt på, den tager ca 25min og så kan du ellers udforske byen selv derfra.

Museer

Valletta byder også på en masse forskellige museums, uanset hvad du er til. Søren elsker jo museum og historie så vi har selvfølgelig været ind på det ærkologiske museum. Derudover har de også et krigsmuseum der absolut skulle være et besøg værd, hvis du er historie interesseret. Det nåede vi desværre ikke. 

Boat trip to Comino, Blue Lagoon and Gozo

En sejltur til Maltas smukke ø’er er næsten et must når du er på Malta. Vi havde booket en tur hjemmefra gennem sea adventure til kun 190kr. Vi startede vores tur fra Bugibba. Det passede helt perfekt med, at vi kunne tage en bus lige ude foran vores hotel i Sliema. Den tog ca 40 min. 

Populært Sun deck

Vi tænkte at 20min før tid, vil give os god tid til at få en god plads i solen. Men da vi kom var alt ovenpå næsten fyldt op. Mie og jeg viste lige vores fine gravide maver frem og så var der en mand der var så sød lige at rykke lidt så vi også kunne sidde ned. Vær i rigtig god tid, for det er nogle rigtig lækre liggestole og sæder der er oven på båden. Det er lidt trist at sidde nedenunder. Både fordi det er indenfor, men også fordi det bare er helt standard plasticsæder. Det blæser dog en del på selve sejlturen, så sørg lige for en god trøje du kan tage på.

The Blue Lagoon

Forestil dig noget helt tyrkis vand, der stille slår mod nogle kæmpe klipper og glinser i solen. Jeg er stadig helt fortryllet af synet. Det er så smukt med det klare tyrkise vand og klipperne der omringer den blå lagune. At det så virkelig er blevet et udsøgt turiststed tager lidt af charmen, men det er jo en del af det. 

Vi ankom til den blå lagune og havde en time til at slappe af og evt tage en dukkert. Det var d. 1. maj og vandet er bestemt på ingen måde varmt endnu. Jesper var hardcore nok til en dukkert i det kolde vand, jeg nøjedes med lige at dyppe tæerne. Men hold da op hvor var det bare fristende at springe i det smukke vand. Sådan juli/august måned må være helt fantastik. Stedet er fyldt med små boder med mad og drikke og det er faktisk ikke dyrt. Du kan sagtens få lidt snacks eller et helt måltid her. Der er en hyggelig Beach vibe. 

Comino

The Blue Lagoon ligger på ø’en Comino, der er en meget lille ø hvor der kun bor 6 faste indbyggere. På vores bådtur, var der nogen der havde en pakke, hvor de blev på ø’en i 4 timer, fremfor den ene time vi havde der. Hvis du er til stranden og gerne vil have en dejlig dag på den måde, er det helt sikkert også en mulighed. For os passede det dog rigtig fint med, at vi lige havde en time, men samtidig også kom videre til Gozo på samme dag. 

Gozo

Næste og sidste stop på turen, var på Gozo. Gozo er en større ø med hele 19.000 indbyggere. Vi havde booket en transfer ombord på båden, så vi blev kørt ind til to byer på Gozo; Victoria og Xlendi. Der er hverken meget at se eller lave, nede omkring havnen. Så det er en god ide, at tage lidt videre.

Victoria

Første stop på turen rundt på Gozo var i byen Victoria. Victoria er ø’ens hovedstad og er specielt kendt for deres kirke. Det så ud til at være en super fin og lille hyggelig by. Vi endte dog med at bruge hele vores tid på at finde frokost. Det tog en evighed for at få en pizza. Du har kun lidt over en times tid, så jeg vil nok mest anbefale bare lige at nuppe en sandwich eller noget nemt som frokost, så du ikke bruger tid på at sætte dig ned på en restaurant. 

Xlendi

Bagefter gik turen videre til Xlendi, en hyggelig lille kystby. Her var der også mulighed for et lille dyp eller en gåtur op af klipperne for at nyde udsigten. 

Efter en tre timers tid på Gozo – gik turen tilbage til båden, hvorefter vi sejlede tilbage til Malta. Det er helt sikkert anbefalelsesværdigt med en bådtur hvis du er på Malta. Det er nogle skønne ø’er at besøge og den blå lagune er simpelthen fantastisk. 

Aften gåtur til Spinola Bay

På vores sidste aften, valgte vi at gå en tur om til Spinola Bay for at spise aftensmad. Det er jeg virkelig glad for, at vi nåede at opleve. Det er ca 2,5km og en rigtig flot gåtur langs vandet. Specielt lige omkring solnedgang, var det simpelthen så hyggeligt med solen der gik nede og alle lysene der spejlede sig i vandet. Jeg er sikker på, at det også ville være super hyggeligt i løbet af dagen, med caféer og vandet. 

The Popeye Village

Feriens sidste dag – og derfor også sidste mulighed for, lige at nå en ekstra lille tur. Helt oppe vest på ø’en, ligger The Popeye Village, på dansk kendt som Skipper Skræk. Her finder du, det originale film set fra filmen fra 1979. Der er ingen af os der rent faktisk har set filmen (kun noget tegnefilm i Disney show), men jeg synes stadig det var virkelig interessant. Jeg elsker også bare at gå rundt inde i virkelige film set. Der er bare en eller anden magi over det. Hele byen stod der stadigvæk. Der var masser af karakterer fra filmen og underholdning fra børnene. Der er også mulighed for en lille sejltur rundt ved Anchor Bay og et børne spil mini golf.

HiCabs

Søren fandt en app hernede, hvor du kan leje taxa’er. Det er meget billigere end de taxa’er du kan finde på gaden. Det er super nemt, du booker blot fra app’en og så betaler du når turen er færdig. Men du får en fast pris inden du booker. Vi betalte 19€ for at køre de 40min op til The Popeye Village. Det er virkelig værd at gøre hvis du har planer om, at bruge taxa engang imellem. 

En skøn ferie

Nu ved jeg noget mere om Malta, end jeg gjorde da vi tog herned. Jeg synes det er en skøn ø, fordi den har så meget at byde på. Du kan både få en dase ferie, men du kan også få masser af storbys oplevelser, kultur og historie. Hvis du står og skal på ferie til Malta, vil jeg blot ønske dig en rigtig god tur. Hvis du overvejer det, kan jeg klart anbefale det. Det er en dejlig kort flyvetur (3,5 time) og du får lidt af det hele. 

Inspiration til din næste ferie

Hvis du er på udkig efter lidt mere inspiration, til din næste en uges ferie i Europa, så kig med herunder.

Litauen

Milano

Milano - din rejseguide v/ Livsstilscoach Anja Thy Mogensen

Gran Canaria

De fine mosaikker af de kanariske ø’er.


Populære blogindlæg

Indlæg

2 Comments

  1. Maria den 15. maj 2021 kl. 10:56

    1000 tak for dit fantastiske indlæg fra jeres ferie til Malta.

    Jeg glæder mig til min egen tur derned og er godt rustet med info mm ud fra dit indlæg.

    • anja den 9. juli 2021 kl. 6:31

      Åh det er jeg rigtig glad for at høre????. Rigtig god tur, jeg håber den bliver fantastisk☀️????

Efterlad en kommentar

Anja Thy, profil billede

Anja Thy

Jeg er en jysk pige med begge ben plantet i jorden. Jeg er en jordnær person, med masser af livsglæde, positivitet og generelt en livsnyder. Jeg elsker at have mange bolde i luften og nyder alle aspekter af mit arbejde. Jeg brænder for, at hjælpe andre mennesker, med en sundere livsstil. Både fysisk såvel som mentalt.