Snackstænger med krydret peanutbutter dip

Snackstænger – vi kender dem alle, vi spiser dem allerede. Den rigtige gamechanger er dippen som du dypper dem i. Denne opskrift fører dig igennem en lækker dip med krydderurter, lavet på peanutbutter, som dine smagsløg vil takke dig for. Egner sig perfekt som eftermiddagssnack!

Peanutbutter – nøddecreme med fordele

Vitaminerne

Peanutbutter er en lækker nøddecreme, hvor jordnødder er blevet blendet så meget, at de har frigivet naturligt nøddeolie, hvilket også ofte er det som skaber laget af olie i toppen af glasset. (Her er et godt trick at stille din bøtte på hovedet, så olien løber ned i bunden, og sikrer det nederste lag ikke bliver helt tørt).

Da peanutbutter i realiteten kun er jordnødder (måske tilsat lidt salt), har det selvfølgelig også vitaminerne og mineralerne derfra. Her er der bl.a. tale om vitamin E, samt 3 forskellige slags vitamin B, nemlig B3, B6 og B9. Vitamin E er en antioxidant som bruges i cellernes beskyttelseshinde. B9 er vigtig i DNA syntesen, mens B3 er med til at reparere DNA. B6 er med til at omsætte makronæringsstoffer, danne hjernens signalstoffer, samt danne røde blodceller.

Mineralerne

Udover disse vitaminer indeholder peanutbutter desuden også mineralerne jern, magnesium og kobber. Jern er med i processer som hjælper blodet med at optage ilt i lungerne og senere afgive det til kroppens forskellige væv, og i transporten af ilt til muskelceller. Kobber er en stor og vigtig del af en række enzymer, som alle har en nødvendig opgave i kroppens processer. Over 300 af enzymerne i kroppen er afhængige ag magnesium for at kunne virke, hvilket der også er i peanutbutter.

Ingrediensliste

Portioner til 2 personer

  • 2 store gulerødder
  •  1 Peberfrugter
  •  2 stk selleri
  • 1 dl peanutbutter
  • 1/2 dl vand
  • ¼ tsk chiliflager
  • 1 fed hvidløg
  • Saft fra lime
  •  1 spsk koriander, frisk
  • ½ tsk salt

Fremgangsmåde

  1. Skyld og vask grøntsager grundigt fri for jord. Det samme gøres for din friske koriander.
  2. Skær grøntsagerne i snitter (bruger du økologiske grøntsager behøver de ikke skrælles).
  3. Snit korianderen fint, og gem det til din dip.
  4. Pres hvidløget og gem det til din dip.
  5. Varm dit peanutbutter op i en gryde ved lav varme, mens du rør rundt i det.
  6. Tilsæt vand så det bliver lidt tyndere, stadig under omrøring. Hvis du synes at det stadig er for tykt, så tilsæt mere vand end hvad angivet i opskriften.
  7. Tilsæt chiliflager, hvidløg og limesaft. Rør lidt rundt.
  8. Tilsæt koriander. Rør lidt i det, indtil det hele er godt blandet sammen. Tag dippen fra varmen, og server i en skål, sammen med dine grøntsagsstænger.

Spis dine snacks med en ven eller veninde, og nyd dippen dertil. Eller tag den med på arbejdet og ha’ den perfekte formiddags- eller eftermiddagssnack klar. 

Inspiration

Hvis du vil have inspiration til andre snacks, kan du kigge herunder

Honningglaseret pære svøbt i serranoskinke

Sunde lyn crepes med smag af arme riddere

Kikærter ristet i soya, cayennepeber og sesamfrø

Pandekager lavet af spinat, hvidløg og koriander

Sød hytteost med bær og citron

Populære blogindlæg

Indlæg ,

Efterlad en kommentar





Anja Thy, profil billede

Anja Thy

Jeg er en jysk pige med begge ben plantet i jorden. Jeg er en jordnær person, med masser af livsglæde, positivitet og generelt en livsnyder. Jeg elsker at have mange bolde i luften og nyder alle aspekter af mit arbejde. Jeg brænder for, at hjælpe andre mennesker, med en sundere livsstil. Både fysisk såvel som mentalt.

Bootcamps

Bootcamp

Kvaliteten fra personlig træning og holdånden fra holdsport. Team spirit, masser af grin og sjove øjeblikke. Træningskammerater for livet❤