Sød hytteost med bær og citron – nem, let og sund snack, som ikke efterlader dig alt for mæt, og som helt sikkert vil være et hit. Denne opskrift er et alternativ til din almindelige eftermiddagssnack, og giver dig det søde fra bær og honning, det let salte fra osten, samt det sure fra citronen. En perfekt kombination.
Hytteost – den fedtfattige ost
Hytteost er et mejeriprodukt, som er meget velkendt for at være en osteform men stadig have et virkelig lavt fedtniveau. Hytteost er bl.a. rig på mineralerne calcium, fosfor og jod. Calsium findes i alle kroppens celler, og har en stor vigtig rolle overfor processer i kroppen, som er livsnødvendige. Heriblandt at sørge for at overførelsen af nerveimpulser til hjernen er normal.
Derudover samarbejder calsium med mineralet fosfor, som der også findes i hytteost. Disse to mineraler udgør nemlig en stor del af skelettet, hvor de er bundet sammen. Sidst men ikke mindst indeholder hytteost også jod, som skal bruges i vores skjoldbruskirtel, som komponent af de to slags hormoner som bruges her.
Ingrediensliste
Portion til 2 personer
- 250g hytteost
- 2 tsk honning
- 50 g. blåbær, friske
- Saft fra ½ citron
Fremgangsmåde
- Vask dine bær grundigt og lad dem dryppe af i en si.
- Anbring din hytteost i 2 små glas, og kom 1 tsk honning i hvert glas.
- Kom 25g. friske blåbær i hvert glas, og pres frisk citronsaft over begge glas.
Nyd denne opskrift på sød hytteost som en lækker eftermiddagssnack, når den søde tand melder sig. Kan evt. toppes med lidt müsli, græskarkerner eller begge.
Inspiration
Hvis du vil have inspiration til andre snacks, kan du kigge herunder