Pære glaseret i honning og svøbt i serranoskinke – opskriften som både kan bruges som snack, appetizer eller som del af din tapas. Denne opskrift blander det søde med det salte på den lækreste måde.
Pære
Pære er en lækker frugt, som vi selv er i stand til at dyrke her i Danmark. Udover pærens søde, friske smag, som er lækkert i salater og tærter, bidrager pæren også med både vitamin A-, B9- og C. Vitamin A er bl.a. vigtig for sin rolle i vedligeholdelsen af et godt syn, idet den bl.a. er involveret i lysfølsomhed og vores evne til at se farve. Vitamin B9, også kaldet folet eller folinsyre, er vigtig for DNA syntesen, mens vitamin C er en antioxidant, og betyder rigtig meget i dannelsen af bindevævet og er vigtigt for immunforsvaret.
Ingrediensliste
1 portion
- 1 pære
- 4 stykker serranoskinke
- Honning
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 180° C varmluftsovn.
- Vask pæren, og skær den i 4 både.
- Dæk pærestykkerne i et tyndt lag honning, og svøb derefter hvert pærestykke ind i et stykke serranoskinke
- Kom pærestykkerne ind i ovnen i 8 minutter.
Nyd disse honningglaserede pære, svøbt i serranoskinke, som en virkelig lækker snack eller som appetizer til et middagsselskab.
Inspiration
Hvis du vil have inspiration til andre snacks, kan du kigge herunder, eller dette indlæg, hvor alle opskrifterne er samlet.